Instagram Φειδίας Παναγιώτου: Η νίκη ενός απολιτίκ YouTuber είναι το μεγαλύτερο μάθημα των εκλογών

Ψήφισε για πρώτη φορά, μπήκε στην Ευρωβουλή και είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην Κύπρο.

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, την Κυριακή είχαμε Ευρωεκλογές. Μπορεί στη χώρα μας οι Coldplay να έβγαλαν “αυτοδυναμία” και η αποχή να θριάμβευσε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως για τα επόμενα χρόνια 21 Έλληνες θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να αποφασίζουν για τις ζωές μας. Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την Κύπρο. 

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα ή προέρχεται από κάποιο τζάκι. Στην πραγματικότητα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με την πολιτική. Είναι YouTuber, TikToker, influencer και ψήφισε για πρώτη φορά στη ζωή του. Έριξε την ψήφο στον εαυτό του και στο τέλος της βραδιάς αναδείχθηκε Ευρωβουλευτής. Καθόλου άσχημα. 

 

 

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο» ανέφερε αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls στην Κύπρο. Λίγο αργότερα τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο 25χρονος τερματίζει 3ος και καταλαμβάνει μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή, γεγονός το οποίο πανηγύρισε με πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας.  

«Το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανάκι που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα. Εγώ θα είμαι ευρωβουλευτής για όλο τον λαό της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης. Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής».

Η Μαρία Καρυστιανού, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η “χαλαρή ψήφος”

Γιος παπά και χωρίς ιδιαίτερες σπουδές έχει γίνει ευρέως γνωστός μέσω της παρουσίας του στο Youtube και το TikTok. Στο Youtube έχει περίπου 2.600.000 συνδρομητές και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η δεξαμενή ψήφων ήταν αρκετή για να τον στείλει στις Βρυξέλλες. 

 

 

Είναι αυτή η νίκη ξεπεσμός για τους πολίτες της Κύπρου; Ή μήπως αποτελεί ξεπεσμό για το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία που αφήνει την κοινωνία στο περιθώριο; Οι πολιτικοί δυσκολεύονται να βρουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και αυτό βγαίνει προς την κάλπη. Το να δικαιολογείσαι για την ακρίβεια δεν οδηγεί πουθενά. Δεν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση για να βρίσκεις δικαιολογίες. Αλλά για να βρίσκεις λύση. 

Και αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ, τότε οι πολίτες θα στείλουν στη θέση σου έναν YouTuber, έναν influencer, έναν celebrity. Μέχρι τον επόμενο αναλώσιμο τύπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved