INTIME O Scottie Pippen υποκλίθηκε στην «καυτή» ατμόσφαιρα των ευρωπαϊκών γηπέδων

Όταν το πιο βαρύ που έχεις ακούσει είναι «Defence-Defence», δεν μπορείς να μη λατρεύεις τα ευρωπαϊκά «καμίνια».

Μάλλον δεν ξέρουν τι χάνουν οι Αμερικάνοι στο ΝΒΑ και την ατμόσφαιρα στα γήπεδά τους. Φανταστείτε τώρα αυτά τα τεράστια κλειστά που έχουν στις ΗΠΑ γεμάτα με οπαδούς που δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα, όπως γίνεται στην Ευρωλίγκα.

Για να καταλάβετε την μεγάλη διαφορά, γελάμε ακόμα με την ερώτηση προς τον Νίκολα Γιόκιτς πέρσι μετά τους τελικούς, όταν δημοσιογράφος του είπε «πώς κατάφερες να ξεπεράσεις τα γιουχαρίσματα των οπαδών του Μαϊάμι;» με τον Σέρβο να γελάει κοροϊδευτικά και να απαντάει «φίλε, έχω παίξει στη Σερβία. Τι μου λες τώρα;».

Αυτή την αντίθεση, λοιπόν, έζησε και θρύλος του μπάσκετ, Scottie Pippen, ο οποίος ήταν εκ των πολλών super-cameos της «μπλοκμπαστερικής» γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο Βερολίνο.

 

Μαζί με αυτούς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε το highlight του τριημέρου.

Υπόκλιση στο ευρωπαϊκό κοινό

O άλλοτε σταρ των Σικάγο Μπουλς, είδε και τα 4 ματς του Final 4, απόλαυσε τον Παναθηναϊκό να «ράβει» το 7 ο αστέρι στη φανέλα του, πάνω από όλα όμως ζήλεψε την «καυτή» ατμόσφαιρα που έζησε μέσα στο γήπεδο.

Και ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε υποκλιθεί στο μεγαλείο των φαν της Ευρώπης.

«Είναι πραγματικά τόσο εκκωφαντικός ο θόρυβος εδώ μέσα. Ο κόσμος είναι σαν να συμμετέχει κανονικά στο παιχνίδι και δείχνουν πόσο παθιασμένα υποστηρίζει την ομάδα του. Με τρελαίνει αυτή η ατμόσφαιρα… Μακάρι να ήταν έτσι και στο ΝΒΑ». Και όταν το λέει ο Scottie κάτι σημαίνει.

 

pippen giannis

 

Όπως έχει αποδειχτεί βέβαια, δεν είναι στην κουλτούρα όλων των Αμερικανών αυτή η ατμόσφαιρα. Εδώ ο Steve Kerr φέτος έκανε παράπονα επειδή σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι των Warriors στο Phoenix, οι Suns είχαν ανεβάσει τη μουσική λίγο παραπάνω και δεν μπορούσε να κοουτσάρει. Δεν είναι όλοι για Ευρώπη, δυστυχώς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved