Τα κινητά είναι μέρος της ζωής μας, όμως πολλές φορές «υποβαθμίζoυν» την φυσική παρουσία των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σου. Θα μπορούσες για παράδειγμα να σκεφτείς πως το κινητό σου πολλές φορές σε αποσπά από την πραγματική σου ζωή. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, έχει δημιουργηθεί και σχετική ορολογία, phubbing. Συγκεκριμένα, το phubbing προέρχεται από τη συνένωση των λέξεων phone και snubbing και αφορά στη συνηθισμένη πλέον συμπεριφορά των ανθρώπων να αγνοούν τον συνομιλητή τους, προκειμένου να ασχοληθούν με το κινητό τους τηλέφωνο.
Μπορεί να συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Είναι εκείνες οι περιπτώσεις, που όλο το τραπέζι είναι στραμμένο στο κινητό του. Έτσι αντί να αναπτυχθεί η δια ζώσης επικοινωνία, αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο η επικοινωνία μέσω κινητού. Είναι φαινόμενο της εποχής μας, όμως το να γίνεται υπερβολική χρήση, χαλάει τη μαγεία του «μαζί». Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές περιστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χρησιμοποιείς το κινητό σου. Για αυτό είναι αναγκαίο να μείνεις συνδεδεμένος και με τη real life. Γιατί πού ξέρεις, μπορεί και να ξεχνιέσαι.
Μύθοι και αλήθειες για την μπαταρία του τηλεφώνου σου
Στο σεξ
Ελπίζω να μην είναι κάτι που συμβαίνει σε όποια φάση της σεξουαλικής επαφής και να βρίσκεσαι από την άρχη μέχρι το τέλος. Ε, δεν θα απαντήσεις στο τηλέφωνο, ούτε θα τσεκάρεις για ειδοποιήσεις.
Στα κατοικίδια
Όταν το κατοικίδιο σου χρειάζεται προσοχή και φροντίδα, αφήνεις στην άκρη το κινητό. Δεν μπαίνει προτεραιότητα. Μην ξεχνιέσαι βλέποντας την οθόνη του κινητού σου, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να δώσεις βάση.
Με τη σύντροφο
Ξυπνάς με τη σύντροφό σου, εννοείται πως δεν ανοίγεις πρώτα το κινητό σου. Κοιτάς πως να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον άνθρωπό σου, όχι πως θα σκρολάρεις στα social media. Οπότε μην παραμειλείς τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου.
Τηλέφωνο στα ΜΜΜ
Η αλήθεια είναι από τα χειρότερα που μπορείς να κάνεις. Δεν χρειάζεται να μιλάς στο τηλέφωνο, όταν μετακινείσαι με τα ΜΜΜ. Τι να πεις και γιατί; Ζήσε απλά την εμπειρία του ΗΣΑΠ.
Στη διάρκεια του γεύματος
Όλοι το κάνουμε. Τρώμε και βγάζουμε το κινητό μας στο τραπέζι. Δεν πρέπει ειδικά, όταν βρίσκεσαι με παρέα. Το φαγητό είναι ιερό και είναι μία καλή στιγμή για να επικοινωνήσεις με τους δικούς σου. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσεις με άλλον.
Όταν περπατάς
Καλό θα ήταν να προσέχεις, όταν περπατάς χωρίς να κοιτάς το κινητό σου. Το πιθανότερο είναι να σε πέσεις πάνω σε κανά περαστικό. Μείνε συνδεδεμένος με το περιβάλλον.
Όταν συζητάς
Δεν είναι φυσιολογικό να σου μιλάνε και να κοιτάς κάτω την οθόνη. Κοιτάς τον συνομιλητή σου, δεν υπάρχει κάτι να τσεκάρεις στο κινητό σου.
Ταινία
Όταν βλέπεις ταινία. Ε, ό, τι και να βλέπεις δώσε βάση σε αυτό, δεν χρειάζεται να κοιτάς το κινητό σου. Είναι βασικό.
Στο μπάνιο
Τραγική συνήθεια. Όταν πας στο μπάνιο, να κουβαλάς ακόμη και τότε το κινητό σου. Για μισή ώρα, δεν θα γίνει και τίποτα.