Μετά την μεγάλη επιτυχία του “Έτερος Εγώ” βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μαθαίνουμε πως ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας μπαίνει και πάλι στην διαδικασία γυρισμάτων νέας σειράς. Αυτή τη φορά το φόντο είναι πιο ιστορικό και στηρίζεται στην μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε γνωστή εκπομπή, θέλει να καταπιαστεί με κάτι ακόμη πιο κοινωνικό αλλά και συλλογικό, κάτι που να έχει να κάνει με όλο το έθνος και την ιστορία του. Συγκεκριμένα τα λόγια του ήταν:
«Πρόκειται να κάνω μια νέα σειρά, η οποία είναι αληθινή ιστορία και πρόκειται για την μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Συνέβη στα Κύθηρα το 1909 και είναι μια ιστορία που δείχνει πώς εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε τα τέρατα και όταν αυτά τα τέρατα μας χτυπούν, αναρωτιόμαστε τι κάναμε εμείς οι καλοί άνθρωποι, ώστε να υποστούμε τέτοιο πράγμα, ενώ εμείς οι ίδιοι φτιάχναμε τα τέρατά μας».
Πόσα ονόματα έχουν αλλάξει τα Κύθηρα;
Η ιστορία είναι αληθινή και προέρχεται όπως είπε ο σκηνοθέτης από τα Κύθηρα των αρχών του εικοστού αιώνα. Μία εποχή γεμάτη δυσκολίες και πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα. Τον Αϋγουστο του 1909 συνελήφθη ο Α.Λ.ο οποίος βρέθηκε ένοχος για τις δολοφονίες 15 ανθρώπων στα Κύθηρα. Η ιστορία δεν είναι πολύ γνωστή στον κόσμο, συγκλονίζει όμως με τις λεπτομέρειες της. Η ιστορία μιλάει για έναν καλό άνθρωπο ο οποίος μετατράπηκε από τη μία νύχτα στην άλλη σε ψυχρό δολοφόνο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς των Κυθήρων και όλοι είχαν κάτι καλό να πουν. Στο επάγγελμα ήταν τσαγκάρης και μουσικός. Οι άνθρωποι δεν ήταν απλά πελάτες του αλλά και φίλοι του κι έτσι διαρκώς τον καλούσαν σε κοινωνικές εκδηλώσεις του νησιού.
Ο ίδιος όμως αναγκάστηκε να φύγει από τα Κύθηρα λόγω μίας πλεκτάνης, η οποία στήθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους εκεί. Πώς όμως έγινε όλο αυτό; Μία γυναίκα είχε αρνηθεί να πληρώσει κάποια παπούτσια που της έφτιαξε ο τσαγκάρης. Εκείνη τον κάλεσε στο σπίτι όπου του υποσχέθηκε να του δώσει τα χρήματα του. Όταν όμως πήγε ο τσαγκάρης στο σπίτι της γυναίκας εκεί τον περίμενε ο άνδρας της ο οποίος τον χτύπησε άσχημα. Στην συνέχεια κυκλοφόρησαν παράξενες και κακές φήμες για τον τσαγκάρη, ενώ αργότερα εκφράστηκαν υποψίες πως το επεισόδιο ήταν στημένο.
Μετά από αυτό το επεισόδιο ο τσαγκάρης έχασε την πελατεία του κι έφυγε για την Αθήνα. Δούλεψε στον Πειραιά σε ένα τσαγκαράδικο ενός συντοπίτη του. Εκεί απέκτησε καλή φήμη αλλά και πάλι κάποιος τον συκοφάντησε και τον κατηγόρησαν για κλοπή. Η γυναίκα του αφεντικού του επέμενε να του ασκηθεί ποινική δίωξη, λόγω του ότι ήταν επηρεασμένη από το συμβάν που είχε γίνει στα Κύθηρα. Έτσι ο τσαγκάρης μπήκε στην φυλακή αδίκως. Όταν αποφυλακίστηκε γύρισε πίσω το νησί. Εκεί όμως θα έπαιρνε την εκδίκηση του.
Στις 23 Αυγούστου του 1909 επέστρεψε στα Κύθηρα και δολοφόνησε με μαχαίρι 15 συγχωριανούς του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατά την διάρκεια των εγκλημάτων, ήταν σε κατάσταση αμόκ και υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τελικά ο παπάς του χωριού τον είδε και τον πυροβόλησε χωρίς όμως να τον σκοτώσει. Είχε όμως ήδη καταφέρει να σκοτώσει 15 αθώους ανθρώπου σε μία τοπική βάφτιση. Στην συνέχεια μπήκε ξανά φυλακή ισόβεια και σκότωσε άλλον έναν συγκρατούμενο του. Έτσι του έμεινε και το παρατσούκλι “Καπετάν Δεκάξι”.