Youtube Υπήρχε λόγος που τα καθίσματα στο λεωφορείο είχαν αυτά τα καλύμματα

Αν αναρωτιέσαι γιατί θυμίζουν 80s, έφτασε η στιγμή να σου λυθεί η απορία.

Γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων είναι πάντα τόσο φρικτά; Γιατί τα έχουν «ντύσει» με αυτά τα πολύχρωμα καλύμματα που θυμίζουν «Ρετιρέ» και περιμένεις την Κατερίνα Γιουλάκη να κατέβει εκνευρισμένη; Υπάρχει λόγος που δεν τα αλλάζουν ποτέ;

Ναι, φυσικά υπάρχει.

Ο λόγος είναι πως έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το βλέμμα μας να αποσπάται από τη βρομιά που έχουν πάνω τους και το μάτι να πέφτει στα ρετρό σχέδια. Όποιος παρατηρήσει επίμονα τα καθίσματα, θα διακρίνει την βρομιά αλλά όχι όπως θα γινόταν αν τα καθίσματα ήταν μονόχρωμα.

 

 

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Η Harriet Wallace-Jones, συνιδρυτής του Wallace Sewell (εταιρεία σχεδιασμού που σχεδιάζει υφάσματα για τα ΜΜΜ της Βρετανίας) μίλησε στο BBC τονίζοντας: «Το μαλλί είναι επιβραδυντικό της φλόγας, ενώ η μοκέτα είναι ένα ύφασμα που έχει μεγαλύτερη αντοχή από ένα επίπεδο υφαντό ύφασμα. Το ύφασμα είναι συνήθως ένα μείγμα από κομμένο και άκοπο πέλος, κάτι που το κάνει επίσης πιο ανθεκτικό».

Τι ζόρι τραβάνε κάποιοι οδηγοί λεωφορείων;

Υλικά όπως το βαμβάκι είναι λίγοτερο ανθεκτικά, με αποτέλεσμα να ξεφτίσουν και να παραμορφωθούν γρήγορα. Επίσης το γεγονός πως οι τάσεις της μόδας αλλάζουν γρήγορα, δεν χρειάζεται να αλλάξουν το μοτίβο. Εξάλλου πλέον τα 80s είναι στη μόδα. Θα ξαναφύγουν και θα επανέλθουν ξανά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved