Στο πρόσωπο του Larry Flynt αντικατοπτρίστηκε το μεγαλείο των αντιθέσεων που ορίζουν τις ΗΠΑ. American Dream, sex και ελευθερία του λόγου, ο μακαρίτης υπηρέτησε και τις τρεις αυτές αμερικανικές αρχές με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα. Ήταν ο ορισμός του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, σε μία εποχή που η αμερική επέτρεπε κάτι τέτοιο σε κάποιον μη προνομιούχο.
Γεννήθηκε στο Kentucky σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο. Μετά από σύντομο πέρασμα από το Ναυτικό ασχολήθηκε με τα bars. Με τις ελάχιστες οικονομίες του και πολλή δουλειά έφτιαξε μια μικρή αλυσίδα και έμοιαζε να έχει πιάσει την καλή. Παράλληλα έβγαζε κι ένα μικρό περιοδικό σαν οδηγό πόλης διαφημίζοντας περισσότερο τα μαγαζιά του, το όνομα του περιοδικού ήταν Hustler.
Τα ανοίγματά του αποδείχθηκαν πολύ μεγάλα για την ύφεση που έφερε η πετρελαϊκή κρίση του ‘73 και για ακόμα μία φορά ο Flynt έπρεπε να ξεκινήσει από μηδέν. Αν έχεις ξεκινήσει από εκεί δεν σου είναι πολύ δύσκολο να ξαναξεκινήσεις και ο Flynt έκανε την κρίση ευκαιρία. Κράτησε το περιοδικό και το έφερε στα μέτρα των 70s.
Η δεκαετία του ‘70 μπορεί να είχε το θλιβερό προνόμιο να βαδίσει στα χνάρια της επικότερης δεκαετίας του 20ου αιώνα, αλλά είχε και μια σπουδαία κληρονομιά για ξόδεμα από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να παράξει αντίστοιχο έργο. Η σεξουαλική επανάσταση είχε τελειώσει και το μόνο που έμενε ήταν κάποιος να εκμετελλευτεί τα προϊόντα της. Το ότι είχε τελειώσει η επανάσταση δεν σημαίνει και ότι είχε κερδίσει. Για την ακρίβεια η συντηρητική Αμερική ετοίμαζε μια ολομέτωπη αντεπίθεση. Ένα καλοδουλεμένο σχέδιο που που παρέμενε υπόγειο και κρυφό μέχρι την εκλογή Reagan. O Flynt μπορεί να μην είχε τη μόρφωση αλλά είχε το ένστικτο να δει τους κινδύνους του σχεδίου που εξυφαινόταν.
Το Hustler μετατράπηκε σε πορνογραφικό περιοδικό και ηγήθηκε ενός κινήματος που στόχο είχε να πάει λίγο πιο πέρα τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης. Ναι, o Flynt δεν αρνήθηκε ποτέ ότι απολάμβανε το sex και τη θέα του γυμνού γυναικείου κορμιού, αλλά γνώριζε κιόλας ότι πρέπει να δώσει μία μάχη για αυτή του την απόλαυση.
Στη χώρα που επιτρέπονται τα πάντα και η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη, το sex ήταν πάντα κάτι που αντιμετωπιζόταν διαφορετικά και κυρίως ενοχικά. Κάθε φορά που η ελευθερία του λόγου αντιμετώπιζε κίνδυνο, η ηθικολογία είχε ήδη ρίξει τα πρώτα της τροχιοδεικτικά στο sex.
Ως πρώην μπαρόβιος ο Flynt γνώριζε πως ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις έναν καβγά είναι να τον ξεκινήσεις. Γι’αυτό και προκάλεσε τον τηλευαγγελιστή Jerry Falwell με ένα σατιρικό άρθρο στο Hustler. Η διαμάχη τους έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο σε μια ακρόαση που θεωρείται ακόμα και σήμερα ορόσημο για την κατοχύρωση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου. Ήταν μόνο μία από τις δεκάδες μηνύσεις και αγωγές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τις περισσότερες τις κέρδισε.
Ακόμα και με τη ζωή του κλήθηκε να υπερασπιστεί τα πιστεύω του. Ο ακροδεξιός serial killer Joseph Paul Franklin εξοργίστηκε αντικρίζοντας ένα διαφυλετικό γυμνό ζευγάρι στις σελίδες του Hustler. Οι σφαίρες του άφησαν παράλυτο τον Larry Flynt, αλλά δεν τον κατέβαλαν ούτε στο ελάχιστο. Η απάντηση του Flynt στην τραγωδία που τον άφησε παραπληγικό ήταν απλά να κάνει μία προσθετική επέμβαση πέους για να συνεχίσει να κάνει sex. Όταν ο Fraklin καταδικάστηκε σε θάνατο για 8 φόνους, ο Flynt παρέμεινε πιστός στις αρχές του και δήλωσε ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί η θανατική ποινή, ίσως όμως έμπαινε στον πειρασμό να του προκαλέσει την ίδια βλάβη που προκάλεσε σε αυτόν.
Μαζί με τον θάνατο του Larry Flynt κλείνει ίσως και το τελευταίο κεφάλαιο μιας πορνογραφίας που δεν υπάρχει πια. Χωράει πολλή συζήτηση για τον αν εμπορευματοποίηση της επανάστασης της έκανε περισσότερο καλό ή κακό, αλλά το συμπέρασμα είναι τελειώσε και αυτή άδοξα όπως και αυτή του ‘60. Στην εποχή του Onlyfans και της «σπιτικής» πορνογραφίας δεν χρειάζεται πια η αιασθητική του Larry Flynt. Αυτό που ίσως χρειαστεί και πάλι είναι το αδάμαστο σθένος του για την ελευθερία του λόγου. Όχι ίσως, σίγουρα θα χρειαστεί.