Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται το ελαιόλαδο στο φαγητό τους γιατί φοβούνται πως θα παχύνουν. Πρέπει όμως να ξέρεις πως το ελαιόλαδο είναι ένα δώρο από τη φύση και μπορεί να κάνει πολύ καλό στην υγεία μας και να δώσει νοστιμιά στο πιάτο μας.
Πώς θα ξεχωρίσεις το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους το ελαιόλαδο μπορεί να έχει παραπάνω θερμίδες από τα άλλα σκευάσματα, ωστόσο είναι μονοακόρεστο λίπος, ενώ το αγελαδινό βούτυρο περιέχει σε μεγάλο βαθμό κορεσμένα και τρανς λιπαρά, που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς. Σε αντίθεση με το αγελαδινό βούτυρο, οι φυτικές soft μαργαρίνες έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες, περιέχουν πολύ λιγότερα κορεσμένα (5-7g κορεσμένων λιπαρών για το βούτυρο και 1,5-2g για τη φυτική μαλακή μαργαρίνη, ανά μερίδα 10γρ.) και καθόλου τρανς λιπαρά.
Πρέπει όμως να ξέρουμε πόσο πολύ να βάζουμε στα φαγητά μας έτσι ώστε να παραμένει υγιεινό.
Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πόσο ελαιόλαδο χρειάζεται: