Λίγο πολύ γνωρίζαμε την επικινδυνότητα του ιού τον περασμένο Απρίλη, όταν και εμφανίστηκε για τα καλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι Κινέζοι, βέβαια, πάλευαν μαζί του μήνες πριν όμως οι υπόλοιποι, θέλοντας να αποφύγουμε το σκληρό αντίκρισμα με την πραγματικότητα, δεν την κοιτάξαμε στα μάτια. Και κάπως έτσι φτάσαμε να τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ για τα βασικά: φαγητό, αντισηπτικά και φυσικά χαρτί υγείας. Το τελευταίο, ειδικά, είχε την τιμητική του.
Το να πίνεις μέχρι λιποθυμίας είναι και επίσημα επικίνδυνο
Μαζί με τα βασικά, ψωνίζαμε και κάτι άλλο, όχι τόσο σημαντικό για την λειτουργία μας αλλά σημαντικό για την πιεστική καθημερινότητά μας. Στις σακούλες σου, λοιπόν, έβαζες κάπως ενοχικά και ένα -ίσως δύο- μπουκάλι από το αγαπημένο σου ποτό. Δεν ήσουν ο μόνος. Και οι Αμερικανοί που βασίστηκε αυτή η έρευνα το ίδιο έκαναν και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι περισσότεροι πολίτες αυτού του κόσμου, έπραξαν το ίδιο. Τι έκαναν; Ήπιαν ένα ποτήρι παραπάνω όσο η πανδημία μας κρατούσε στο σπίτι.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Indiana σε συνεργασία με τη Rand Corporation μας έκαναν γνωστά τα εξής: Οι Αμερικανοί ήπιαν περισσότερο από αυτό που συνηθίζουν εν μέσω της πανδημίας. Για την ακρίβεια, ήπιαν με περισσότερη συχνότητα συγκριτικά με τότε που απολάμβαναν το κοκτέιλ τους σε κάποια fancy ταράτσα. Ο αριθμός αυτός αφορά το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.
Οι άντρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έπιναν περίπου πέντε ποτά και συχνότητα αυξήθηκε κατά 7%. Από εκεί και πέρα, οι γυναίκες έδειξαν να μην είναι και πολύ ευχαριστημένες με τις εικόνες γύρω τους και αύξησαν τη συχνότητα κατά 41%. Και μπορεί η έρευνα αυτή να αφορά την Αμερική αλλά, κακά τα ψέματα, όλοι βιώσαμε τα ίδια συναισθήματα και άρα την ίδια ανάγκη για ένα ποτό με σκοπό την αποσυμπίεση.