Σαφώς και αν στη θέση της Ιαπωνίας ήταν η Γερμανία δεν θα ξυπνούσε μέσα μας το αίσθημα της αδικίας και της υπεράσπισης του underdog, τουλάχιστον δεν θα ασχολιόμασταν σε τέτοιο βαθμό με το αν πέρασε η μπάλα την τελική γραμμή ή όχι στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση Ιαπωνία-Ισπανία.
Έχουμε την επίμαχη φάση από διάφορες γωνίες στο άλμπουμ που ακολουθεί:
Το γυμνό μάτι έδινε έξω, ο αισθητήρας όμως έδειξε ξεκάθαρα πως το τελευταίο κομμάτι της μπάλας ήταν πάνω από την νοητή γραμμή της γραμμής και εύλογα το γκολ του Αό Τανάκα μέτρησε. Η ανατροπή (μία ακόμα) για τους «σαμουράι» ήταν γεγονός και όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις ελληνικές αντιδράσεις του Twitter, το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα.
Η Ιαπωνία έστειλε στο σπίτι,τους Γερμανούς‼️
— Marka2 (@Marka2_) December 1, 2022
Οι Ιάπωνες ζουν το μύθος τους‼️#WorldCup2022 #WorldcupQatar2022 #FIFAWorldCup #FIFAWorldCupQatar2022 #μουντιαλ2022 #Μουντιαλ pic.twitter.com/VcWJHWhrId
Όχι τόσο για την επικράτηση του underdog σε βάρος του φαβορί, αλλά επειδή οι τρεις αυτοί βαθμοί έστειλαν «σπίτι» την Εθνική Γερμανίας. Αν είχε κερδίσει και η Κόστα Ρίκα θα μιλούσαμε για το απόλυτο πάρτι.
Χρειάζεται όμως τόση τεχνολογία στο ποδόσφαιρο;
Επανερχόμαστε τώρα σε αυτό που λέγαμε στην αρχή του κειμένου και το αν θα ήμασταν τόσο υπέρμαχνοι της τεχνολογίας σε περίπτωση που το γκολ αυτό έστελνε τη Γερμανία (δηλαδή εκ των φαβορί) στην επόμενη φάση. Με τις εμφανίσεις τους στο Μουντιάλ του Κατάρ, οι Ιάπωνες έχουν εξελιχθεί στο πλέον συμπαθητικό σύνολο έχοντας μάλιστα στείλει στο καναβάτσο με ανατροπές τόσο τα «πάντσερ» όσο και τη «φούρια ρόχα», με αποτέλεσμα να έχουν κερδίσει πολλές συμπάθειες και «φιλίες» στην καταριανή εξέδρα.
Η ομάδα που έγινε περίγελος στο φετινό Μουντιάλ.
Με το VAR (τους αισθητήρες για την ακρίβεια) να είναι σύμμαχοι πλέον των αδικημένων σε τόσες διοργανώσεις στο μυαλό μας στριφογυρνάει το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα αποτελέσματα σε αυτή, και σε κάθε άλλη διοργάνωση, καθώς πλέον δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούσαμε «ανθρώπινη αμφιβολία».
Με τόσα γκολ να έχουν ακυρωθεί από το VAR για επιθετικό φάουλ -που δεν φαινόταν- στην αρχή της φάσης και άλλες τόσες φάσεις που κόπηκαν γιατί προεξείχε το μικρό δάχτυλο της παλάμης του επιτιθέμενου από την νοητή ευθεία του αμυντικού, σαφώς και πολλά αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.