Γκρανγκινιολικές και χιτσκοκικές φιλοσοφίες ή «Tyler Time» και «Elevator» σλανγκ; Εύκολη και συνάμα δύσκολη επιλογή.

Όπως ο ήλιος ξεπροβάλλει μετά τη νύχτα, η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο και τον άξονά της, ο James Bond δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη (ακόμα και αν πέθανε) πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι μαζί με την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ πρέπει να τρώμε στη μούρη να χρεώνουμε ως μέλη του τιμ ή του αγωνιστικού ρόστερ τους Δημήτρη Χατζηγεωργίου και Βαγγέλη Ιωάννου.

Με εξαίρεση ένα Eurobasket της κακιάς ώρας επί Αντρέα Τρινκέρι στον ANT1 με Ιάκωβο Φιλιππούση στα ντεκς, το δίδυμο που δυναστεύει τα μεγαλύτερα μπασκετικά events για χάρη της ΕΡΤ δεν μπορούσε να λείπει και από το φετινό ραντεβού της Επίσημης Αγαπημένης.

 

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου έχει βρει το φετίχ του στο Eurobasket 2022.

Οι δύο γνωστοί δημοσιογράφοι κάθε φορά που περιγράφουν την Εθνική Ελλάδος βιώνουν μια δεύτερη εφηβεία, προσπαθούν να μιμηθούν ξένους πιο «έξαλλους» σπίκερς αλλά ενώ έχουν τις καλύτερες προθέσεις κάπου χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Αποτέλεσμα; Τα Nick the Quick Nesquick, Σλούκι Λουκ, Elevators και Βελούδινα Σφυριά από τη μία (Ιωάννου), χιτσκοκικά θριλερικά φινάλε καρδαρισμένα με ιστορίες και στατιστικά λες και μπήκαμε στο Wikipedia (Χατζηγεωργίου) από την άλλη.

Εν ολίγοις κάπου την χάνουν την μπάλα οι δύο δυνάστες των αθλητικών μεταδόσεων, σε σημείο που δεν έχουμε καταλάβει ειλικρινά αν μας αρέσει που τους κράζουμε ή αν η ζωή θα είναι πραγματικά πολύ βαρετή χωρίς αυτούς; Όταν δε περιγράφουν ταυτόχρονα, αισθάνεται κανείς ότι αλληλοσυμπληρώνονται με (εκ)πληκτικό, σαν να παίζουν μαζί για χρόνια. Που παίζουν δηλαδή, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καταλήξει στο ποιος από τους δύο ξεχωρίζει.

 

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, δεν τον λες μόνο μπασκετικό αλλά φτιαγμένο να μιλάει για όλα τα θέματα της ζωής. Ανοίγεις την τηλεόραση για να δεις αγώνα και μαθαίνεις τι άθλημα παίζουν τα τρισέγγονα του Τσατσένκο, πόσα χρυσά δόντια έχει ο Νοβίτζκι ή πόσα τρόπαια έχουν όλοι μαζί οι άνθρωποι που βρίσκονται στο γήπεδο. Όχι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές, αλλά και οι διαιτητές, οι stewards μέχρι και αυτοί που μπήκαν παράνομα και κρύβονται πίσω από τον φωτεινό πίνακα.

Μια και μιλήσαμε για Τσατσένο, μόνο εμείς νοσταλγήσαμε τον παλιό, αυθεντικό γίγαντα της Σοβιετικής Ένωσης;

Θα ήθελε πολύ να είναι Σωτηρακόπουλος του μπάσκετ, ωστόσο με γκρανγκινιολικές, χιτσκοκικές εμπνεύσεις και ώρες-ώρες άσχετες πληροφορίες απέχει πολύ.

 

 

Βαγγέλης Ιωάννου

Λένε ότι για να περιγράψεις αγώνα μπάσκετ πρέπει να γνωρίζεις καλά το άθλημα και να μην προσπαθείς να το καλύψεις με εξυπνάδες. Στην περίπτωση βέβαια του Βαγγέλη του ελληνικού μπάσκετ βρήκαμε την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς οι (λεκτικές) επινοήσεις του αποδεικνύονται πιο ευφάνταστες και από ασίστ του Γιασικεβίτσιους ή του Στιβ Νας.

Μια και μιλήσαμε για Στιβ Νας, θυμάσαι τι ασίστ έχει βγάλει ο άνθρωπος;

Όταν πετάει ατάκες για το μπάσκετ, όπως το σημαντικότερο πράγμα στο σύγχρονο μπάσκετ είναι το μακρινό ριμπάουντ μας προσγειώνει απότομα, ευτυχώς όμως σε περίπτωση που η Ελλάδα «πετάει», εμπνέεται και δίνει μπασκετικά ρέστα. Ακόμα και αν δεν το κατέχει πραγματικά το άθλημα.

 

 

Με την νοκ άουτ φάση του Eurobasket 2022 να ξεκινάει σύντομα έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για το ultimate challenge: Να ακούμε ταυτόχρονα Χατζηγεωργίου και Ιωάννου σε αντίθεση με την πρώτη φάση που το παίζανε εναλλάξ, o ένας στα ντεκς και άλλος από το γήπεδο.

Αν είχαμε όμως την ευκαιρία να διαλέξουμε έναν από τους δύο ποιος θα ήταν; Το ξέρουμε ότι θα ήθελες πολύ να υπάρχει μια τρίτη επιλογή αλλά θα πρέπει να επιλέξεις.

©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved