Pexels Πώς τα «Πακέτα Διακοπών» κάνουν τα ταξίδια μας πιο άνετα και ανέμελα

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Manessis Group of Companies, Διονύσης Βλαχάκης, μιλάει στο Ratpack για τα «πακέτα» που κάνουν πιο εύκολα τα ταξίδια μας. 

Το καλοκαίρι του 2024 μπορεί να πέρασε αλλά ακόμα δεν έχουμε χωνέψει το πόσο έχει εκτοξευθεί το κόστος για μια εκδρομή στα ελληνικά νησιά. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν ότι αφού πρόκειται να πληρώσουν παραπάνω από όσο συνήθιζαν, άφησαν στο περιθώριο τις «διακοπές στην Ελλάδα» επιλέγοντας μια εκδρομή για το εξωτερικό και κάποιο πακέτο διακοπών με γκρουπ για χώρες της Ευρώπης ή για πιο εξωτικούς προορισμούς, όπως το Βιετνάμ ή το Μπαλί.

3 εναλλακτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, επικοινωνήσαμε με τον Εμπορικό Διευθυντή της Manessis Group of Companies, κο. Διονύση Βλαχάκη για να μας λύσει όλες τις απορίες μας γύρω από την οργάνωση, το πόσο συμφέρουν αλλά και τη συνεχόμενη άνοδο που γνωρίζουν τα πακέτα διακοπών.

 

 

-Τι προσφέρει παραπάνω ένα πακέτο διακοπών και γιατί να το προτιμήσει κάποιος από το να οργανώσει τις διακοπές μόνος του;

Όταν κάνουμε λόγο για πακέτο διακοπών με group, ουσιαστικά μιλάμε για μια οργανωμένη αναχώρηση ανθρώπων προς έναν τουριστικό προορισμό. Το συγκεκριμένο «πακέτο» δίνει το προτέρημα στον καταναλωτή να είναι καλυμμένος για τα πάντα, από τα εισιτήρια του ταξιδιού, το κατάλυμα, το φαγητό του αλλά και εσωτερικές εκδρομές που είναι κανονισμένες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μέσα σε αυτό, πάντα υπάρχουν και προαιρετικές δραστηριότητες για όσους επιθυμούν και άλλα πράγματα πέρα από τα κανονισμένα.

Ουσιαστικά ο καταναλωτής ξέρει ότι θα πάει σε ένα μέρος, θα πληρώσει το ποσό του και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να αγχωθεί για το πώς θα βρει activities, πού να ψάξει να φάει ή να αγχωθεί για το πόσα λεφτά θα ξοδέψει. Εκτός βέβαια και αν θέλει να προχωρήσει σε κάποια έξτρα αγορά που δεν είναι μέσα στις παροχές του ταξιδιού.

 

-Πώς οργανώνεται ένα τέτοιο ταξίδι από την πλευρά σας και ποιες είναι οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;

Κάθε διαθέσιμο πακέτο ταξιδιού που διαθέτουμε για το κοινό περιέχει και ένα μεγάλο ρίσκο για την εταιρία μας. Για παράδειγμα θα σας πω, ότι αν πρόκειται να οργανώσουμε ένα ταξίδι στο Λονδίνο, η Manessis Travel πρέπει να προπληρώσει τα πάντα -δηλαδή ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια κλπ) και να περιμένει να συμπληρωθούν οι θέσεις από ενδιαφερόμενους πελάτες.

Αν συμπληρωθούν τα απαιτούμενα άτομα είμαστε μια χαρά, εάν όμως δούμε ότι στο πακέτο δεν συμπληρώνεται αρκετός αριθμός για να καλυφθεί το γκρουπ, τότε το ταξίδι αναγκαστικά θα ακυρωθεί, εννοείται με αποζημίωση των πελατών. Όπως καταλαβαίνετε, η οργάνωση ενός τέτοιου πακέτου ταξιδιών δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς υπάρχει μεγάλο ρίσκο να οικονομικής ζημιάς. Σε κάθε πακέτο έχουμε θέσει ελάχιστο όριο θέσεων το οποίο πρέπει να καλυφθεί προκειμένου να μην χρειάζεται να ακυρωθεί το ταξίδι, ακόμα και αν ξέρουμε ότι δεν θα είναι κερδοφόρο για την εταιρία μας.

 

 pexels akshaya nandyala 580916947 28628047

 

-Έχετε μια δημιουργήσει μια πολύ καλή φήμη στη Manessis Travel με ελάχιστα παράπονα…

Κοιτάξτε να δείτε, δεν γίνεται να μην υπάρχουν παράπονα, όσο καλά οργανωμένο και αν είναι ένα ταξίδι. Όταν σε έχουν εμπιστευτεί περίπου 120 χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε περίπου 70 μέρες του καλοκαιριού, είναι λογικό να υπάρχουν αποκλίσεις.

Εμείς κοιτάμε πάντα να εξυπηρετήσουμε έτσι ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα, εκτός και αν προκύπτουν θέματα που δεν είναι στο χέρι μας, όπως για παράδειγμα να καθυστερήσει να απογειωθεί το αεροπλάνο. Αυτοί είναι αστάθμητοι παράγοντες που πάντα μας επηρεάζουν, μια και ο πελάτης έχει κλείσει τις διακοπές του μαζί μας.

 

 

-Ποιες είναι οι μέρες-φωτιά για ταξίδια στην Manessis;

Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ήρεμη περίοδος καθώς τα ταξίδια είναι πολλά και πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βεβαίως υπάρχουν τα Festivity ταξίδια -δηλαδή τα πακέτα που έχουν να κάνουν με γιορτές και ελληνικές αργίες- όπου παρατηρείται περισσότερη κίνηση, καθώς ο κόσμος τότε έχει κατά βάση την άδειά του. Σε μας κυρίως η περίοδος των Χριστουγέννων, από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου είναι ένα χρονικό διάστημα που ο ταξιδιωτικός «πυρετός» ξεφεύγει, ειδικά για ταξίδια με κύριους προορισμούς ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο ή η Πράγα.

 O Οινοτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απόλαυση για τα Σαββατοκύριακα με καλό καιρό

-Ποιο ταξίδι είναι πιο δύσκολο οργάνωσή του και τι προτιμάνε περισσότερο οι Έλληνες ανάμεσα σε διακοπές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα;

Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που είμαστε Έλληνες και πελάτης μας κατά κύριο λόγο ο Έλληνας καταναλωτής, του είναι πιο εύκολο και οικείο να οργανώσει μόνος του τις διακοπές του αν πρόκειται να ταξιδέψει εντός Ελλάδος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσφέρουμε πακέτα εντός χώρας, όπως για παράδειγμα ένα ενδιαφέρον τριήμερο στα Γιάννινα. Οπότε για να απαντήσω στην ερώτησή σας, ο Έλληνας θα μας προτιμήσει πρώτα για το εξωτερικό και λιγότερο για την Ελλάδα.

Όσον αφορά για το ταξίδι που είναι πιο δύσκολο να οργανωθεί, που η Manessis Travel το κάνει να φαίνεται απλό, είναι ένα Road Trip από Νέα Υόρκη μέχρι Σαν Φρανσίσκο. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να δημιουργείς τόσο ευχάριστες αναμνήσεις και στιγμές στον κόσμο που σε εμπιστεύεται, ακόμα και για ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι όπως είναι οι ΗΠΑ.

 

 pexels dimitris penidis 439677039 15533899

 

-Πιο δύσκολα οργανώνεται ένα Road Trip στις ΗΠΑ από ότι ένα ταξίδι στο Μπαλί ή το Βιετνάμ;

Σαφώς. Το Βιετνάμ και το Μπαλί είναι τόσο τουριστικά πλέον που η οργάνωση τέτοιων trips είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Έχουμε θα έλεγα πλέον την εμπειρία να το κάνουμε και εμείς εύκολο για τους εαυτούς μας, αλλά και για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved