Assosiated Press Derrick Rose, ο δικός μας MVP

Οι λέξεις βγαίνουν δύσκολα για αυτό το άρθρο και όσοι ξέρουν τι εστί D-Rose καταλαβαίνουν απόλυτα τον συνειρμό μας.

Δεν θα πούμε ότι δεν είχαμε «μυριστεί» ότι θα ερχόταν μια βαρύγδουπη ανακοίνωση από πλευράς Derrick Rose, ειδικά από τη στιγμή που η τελευταία ομάδα του, Memphis Grizzlies τον άφησε ελεύθερο.

Ο Derrick Rose θα είναι πάντα ο MVP του Chicago

Ακόμα και αν δεν ήταν πλέον το ίδιο αέρινος με το παρελθόν ή αποφασισμένος να «τσακίσει» τους πάντες στον διάβα του κάθε φορά που εφορμούσε στο αντίπαλο καλάθι, ο 36χρονος πρώην -πλέον- μπασκετμπολίστας το πήρε απόφαση να αποχωρήσει οριστικά από το μπάσκετ.

 

 

Ένα άθλημα που του προσέφερε πολλά, αλλά ταυτόχρονα του πήρε πίσω όλα εκείνα που μπορούσε να κάνει καλύτερα από όλους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κρίμα από όλα.

Derrick Rose: Ένα αστέρι που δεν έσβησε ποτέ

Στο Hall of Fame από σήμερα (πρέπει)

«Από χτες» κανονικά έπρεπε να γράφει η παρένθεση στον μεσότιτλο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν περνάει από το χέρι μας. Εκείνη η μαύρη νύχτα που για πρώτη φορά διέλυσε το γόνατό του, ακόμα μας πονάει, ακόμα και αν αυτή είναι που του άλλαξε τη μοίρα και τον γιγάντωσε ακόμα παραπάνω ως προσωπικότητα.

Όχι γιατί του στέρησε την ευκαιρία να γίνει ένας ζωντανός-θρύλος του μπάσκετ ή να κατακτήσει κάποιον τίτλο –μιλάμε για τον πιο νέο MVP στην ιστορία του ΝΒΑ – αλλά επειδή δημιούργησε ένα ξεχωριστό section για τύπους σαν και αυτόν. 

Εκείνα τα δάκρυά του μετά την 50άρα των Timberwolves απέναντι στους Jazz κανείς δεν τα έχει ξεχάσει.

 

 

Με λίγα λόγια, ο Derrick Rose θα μπορούσε με τη στάση του τα τελευταία χρόνια να κατηγορεί τη μοίρα που του στέρησε μια λαμπρή καριέρα και μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους 75 του ΝΒΑ όλων των εποχών ή να θάβει κόσμο παρέα με τον Gilbert Arenas ως σχολιαστής του ΝΒΑ.

Για μας θα είναι πάντα ο MVP της δύναμης και της  θελήσεως. Γιατί ακόμα και αν δεν έπιανε πλέον τις εξωφρενικές ταχύτητες των ημερών πριν τον τραυματισμό του, αλλά έβρισκε συνεχώς τον τρόπο να τον χειροκροτάμε.  

O Bronny δεν χρειάζεται τον LeBron για να διαπρέψει στα videogames

Και προσωπικότητες σαν τον D-Rose έχουμε ανάγκη να βλέπουμε, όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά γενικότερα στη ζωή μας.

 

AP23363855422121

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved