Η Δώρα Γκουντούρα έδειξε σε όλους ότι το ήθος αξίζει περισσότερο από μετάλλιο

Τα δάκρυα και τα λόγια της είναι μάθημα για όλους μας.

Δεν έχουν περάσει παρά μονάχα λίγα λεπτά από το φινάλε του προημιτελικού στην ξιφασκία. Η πρόκριση στην τετράδα και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου ήταν πραγματικά κοντά, για την Δώρα Γκουντούρα, όμως ένα «διαιτητάκος» έκρινε πως έπρεπε να περάσει άλλη στη θέση της.

 

 

Ο διαιτητής κατακυρώνει τελικώς το παιχνίδι υπέρ της Γαλλίδας, Μανόν Απιτί-Μπρουν (η οποία κατέκτησε τελικώς το χρυσό μετάλλιο) ωστόσο η ελληνική πλευρά «βράζει», ενώ ο προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας φωνάζει οργισμένος προς τον διαιτητή:

«Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι αδικία. Είναι σκάνδαλο! Έπαιζε μία Γαλλίδα και έπρεπε να περάσει. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να λήξει 15-9 υπέρ μας. Είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν με τον κόπο των παιδιών. Είναι αδικία!» δήλωσε ο προπονητής, Θανάσης Δελενίκας στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

 

Η Δώρα γεμάτη δάκρυα από την υπερπροσπάθεια, κυρίως όμως για όλες εκείνες τις θυσίες που έχει κάνει προκειμένου να βρεθεί στην Ολυμπιάδα, έχει συνειδητοποιήσει ότι την «έκλεψαν» και έχει κάθε λόγο να «βράζει».

Εννοείται ότι θα κάναμε διαδικτυακό «ντου» στον «σφαγέα» της Γκουντούρα

Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους

 Σε μια στιγμή που τα συναισθήματα κυλούν και η λογική έχει κάθε λόγο να απουσιάζει, η υπέροχη Δώρα Γκουντούρα στέκεται μπροστά στην κάμερα και προχωρά σε μια δήλωση που δείχνει το μεγαλείο της.

«Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία τη διαιτησία. Η δικαιολογία για τη διαιτησία είναι για τους αδύναμους. Όταν ηρεμήσω, θα το δω πιο καθαρά. Αλλά, πιστεύω ότι ήταν για 14-14 και να κριθεί στον πόντο».

Αν το coolness ήταν Ολυμπιακό άθλημα, οι Τεντόγλου - Καραλής θα είχαν πάρει ήδη το χρυσό

Στη θέση της όλοι θα τα «ρίχναμε» στη διαιτησία, εκείνη όμως με λίγες λέξεις λέει όλη την αλήθεια: «Δεν με πειράζει που δεν είμαι στα μετάλλια. Το μετάλλιο το παίρνω κάθε μέρα στην προπόνηση».

 

 

Ένα τεράστιο respect για μια αθλήτρια -και για πολλούς ακόμα-  παλεύουν με αυτά που έχουν, σε έναν κλασικό αθλητισμό που στην χώρα μας έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τις επιτυχίες και τα μετάλλια, χωρίς να αναγνωρίζει τα χίλια δυο προβλήματα και παθογένειες από τις οποίες διακατέχεται.

Μπορεί να μην γνωρίζει και πολύς κόσμος από την ξιφασκία ή από άλλα αθλήματα της Ολυμπιάδας, ωστόσο, βλέποντας τα συγκλονιστικά αυτά συναισθήματα από τα μάτια της Γκουντούρα και της κάθε Γκουντούρα, είναι βέβαιο ότι όλα αυτά τα παιδιά αξίζουν τον σεβασμό μας.

Διαβάστε επίσης: Γνωστές και Άγνωστες Ιστορίες γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γιατί πολλές φορές το χρυσό δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και το ήθος. Όπως αυτό που έδειξε ότι έχει η Δώρα. Respect.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved