Η Σκιάθος είναι γεμάτη πάθος και αν δεν πας θα είναι λάθος

Αχ, η Σκιάθος δεν είναι όπως παλιά. Πριν σκεφτείς «ok boomer», να ξεκαθαρίσουμε ότι απλά κάνουμε μια παρατήρηση. Η Σκιάθος, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν ένα νησί κάπως οικογενειακό, πιο ήρεμο, ενώ πλέον είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων και ένα από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι μια έντονη νυχτερινή ζωή. Δεν μας χάλασε καθόλου αυτή η στροφή, θα πούμε, οπότε ποιος είναι boomer;

Πολιτισμός, παράδοση, πάρτυ και παραλίες είναι τα τέσσερα Π της Σκιάθου, το νησί όπου δεν γίνεται να μην κάνεις στάση αυτό το καλοκαίρι. Για να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Σας αρέσει ο Παπαδιαμάντης;

Θυμάσαι την ταινία «Μήτσος ο ρεζίλης»; Για την ακρίβεια, θυμάσαι μια σκηνή όπου η Εύα (Γκέλη Γαβριήλ) ρωτάει τον Μήτσο (α ρε μεγάλε Σωτήρη Μουστάκα) αν του αρέσει  η ποίηση; Και αυτός της απαντάει, με ύφος-που-άξιζε-χίλια-Όσκαρ, «Τι μου 'πατε δεσποινίς μου, χωρίς ποίηση δεν ζω»; Αν όχι, μάλλον είσαι κάτω των 40 και μπράβο σου. Αν είσαι πάνω από 40, ή απλά είσαι σινεφίλ, ξέρεις τις ατάκες που προηγούνται και ακουλουθούν και αρκούν για να σου φτιάξουν ακόμα και μια κακή μέρα.

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Αν αντικαταστήσεις την ποίηση με τον Παπαδιαμάντη έχεις τον έναν λόγο για τον οποίο είναι γνωστό το νησί. Είσαι δεν είσαι φαν του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων», μια επίσκεψη στο σπίτι του αξίζει. Άσε που μπορεί να γνωρίσεις εκεί τη δικιά σου Εύα και, σε αυτές τις διακοπές, μπορεί να μην ανέβει μόνο το πνευματικό σου επίπεδο. High spirits, wink wink. Και επειδή είπαμε και παράδοση, στη Χώρα τη Σκιάθου θα βρεις πολλά σπίτια παραδοσιακής, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, αλλά και γραφικές πλατείες που σου θυμίζουν άλλες εποχές. Χρειάζονται και αυτά.

skiath2

Get the party started

Στη Σκιάθο θα καταλάβεις τι σημαίνει μπαρότσαρκα. Εδώ, η διασκέδαση ξεκινάει από νωρίς, καθώς στο νησί υπάρχουν παραλίες που φημίζονται για τα beach parties τους, και συνεχίζεται στη Χώρα. Ανατολικά στο λιμάνι της Σκιάθου θα συναντήσεις τα πιο γνωστά μαγαζιά, ενώ στο Παλιό Λιμάνι θα βρεις μπαρ που «φωνάζουν» καλοκαίρι. Αν είσαι, δε, από αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να χορεύουν μέχρι το πρωί, στη Σκιάθο υπάρχουν και open air clubs. Πού ξέρεις; Μπορεί να δεις, μαζί με κάποια κοπέλα που σου αρέσει, ένα διαφορετικό… ξημέρωμα (ή είσαι ευαίσθητος ή δεν είσαι). Αυτό το ξημέρωμα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, λένε όσοι ξέρουν, και ποιοι είμαστε εμείς να το αμφισβητήσουμε;

Τι κάνουμε στις διακοπές; Κολυμπάμε

Κουκουναριές, Λαλάρια, Μπανάνα (εδώ τα σωστά beach parties, πάρε κόσμε), Βρωμόλιμνος, Μανδράκι, Καναπίτσα είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες και πιο γνωστές παραλίες της Σκιάθου. Ψιλή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά για να κάνεις βουτιές και απλωτές και πυκνή βλάστηση για να κάνεις… ξαπλωτές με τις ώρες όταν βγεις από τη θάλασσα, αυτά θα βρεις εδώ και δεν θα θες να φύγεις.

Και γιατί να φύγεις δηλαδή; Αν μαγεύτηκες από το ξημέρωμα (ή «ξημέρωμα», δεν ξέρουμε) που έζησες λίγες ώρες πριν, είναι πολύ πιθανό να έχεις πάει σε κάποια από τις παραλίες όχι μόνος σου αλλά με παρέα. Έχετε κάνει τις βουτιές σας και έχετε πάρει την απαραίτητη δόση δροσιάς και τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε λίγη ηλιοθεραπεία πριν αποσυρθείτε σε κάποιον ίσκιο.

skiath1

Τι χρειάζεται για να μην γίνετε κόκκινοι σαν αστακοί; Φυσικά, να φροντίσετε για την προστασία σας. Δεν εννοούμε αυτό που σκέφτεσαι (σε βλέπουμε). Αυτό που εννοούμε είναι να βάλετε ένα καλό αντηλιακό, δεν είναι και δύσκολο. Εκτός αν μιλάμε για την πλάτη. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως και αν προσπαθήσετε να βάλετε μόνοι σας αντηλιακό, και θα φαίνεται λες και κάνετε διατάσεις στο άκυρο και δεν θα φτάσετε σε όλα τα σημεία της. Αναγκαστικά, θα βάλει ο ένας στον άλλο. Αναγκαστικά, θα το απλώσετε με λίγο αργές κινήσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει σημείο που δεν έχετε περιποιηθεί. Και κάπως έτσι, θα νιώσετε ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει και πρέπει να τρέξετε να βουτήξετε πάλι. Ή να πάτε γρήγορα στο δωμάτιο. Εκεί σίγουρα θα χρειαστείτε μια άλλη προστασία και το Durex Sensitive είναι δίπλα σας.

durexsensitive

Αν τα τελευταία σκηνικά σου φαίνονται όνειρο, είναι στο χέρι σου να τα κάνεις πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, το Karma σου είναι να κάνεις αυτό το καλοκαίρι στάση στη Σκιάθο. Τολμάς να το αμφισβητήσεις;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved