Τρία μαθήματα που πήραμε από την Ντόρτμουντ στον τελικό

Η αξία του ηττημένου κρύβει πάντα μαθήματα ζωής.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει» ήταν μερικά από λόγια του Τόνι Κρόος στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πολλούς λόγους για να τον παρακολουθήσεις, ωστόσο, ένας εξ αυτών ήρθε εντελώς απρόσμενα και μας έκανε να νιώσουμε καλύτερα. Και αυτός ο λόγος ήταν η φιναλίστ, Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Ρεάλ όμως έδειξε την ανωτερότητά της.

Στα χαρτιά, η Ρεάλ ήταν σαφώς το μεγάλο φαβορί -όπως αποδείχθηκε κιόλας- ωστόσο οι Βεστφαλοί κατάφεραν να θαμπώσουν όλη την Ευρώπη με την υπεροχή και τον τρόπο που σφυροκοπούσαν την εστία του Κουρτουά και την άμυνά του.

 

 

Ίσως δεν είναι υπερβολή ότι με βάση την απόδοσή της, η Ντόρτμουντ άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι, ακόμα και αν το τελευταίο μισάωρο -το κρίσιμο- ανήκε σε μεγάλο βαθμό στη «Βασίλισσα». Και όμως το Δαυίδ εναντίον Γολιάθ που παρακολουθήσαμε στο Ουέμπλεϊ ήταν πραγματικά ένας αγώνας γεμάτος μαθήματα και εμπνεύσεις, κυρίως από πλευράς του «αδύναμου» της υπόθεσης.

Πάντως κάτι «κέρδισε» η Ντόρτμουντ από τον τελικό.

Όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, φλερτάρεις πιο εύκολα με την επιτυχία

Αν κάποιος εκ των δύο είχε το «πρέπει» σε αυτό το ζευγάρι Τελικού, αυτός ήταν σίγουρα η «Βασίλισσα». Από τη Ρεάλ περιμένεις να φτάσει μέχρι το τέλος, από την Ντόρτμουντ πάλι και η συμμετοχή στον τελικό ήταν μεγάλη επιτυχία. Και αυτό είναι που την έκανε πραγματικά επικίνδυνη. Με το άγχος να μην απουσιάζει, ηθικό κάτι παραπάνω από ακμαίο και τον ενθουσιασμό διάχυτο, η Ντόρτμουντ αποτέλεσε τον λόγο που ο τελικός αυτός είχε πραγματικά νόημα.

Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν, φτάνει να τις δημιουργήσεις

Και δοκάρι, και τετ α τετ, και σουτ έξω από την περιοχή, και γκολ (ακυρωθέν). Δεν σταματάει ο κατάλογος ευκαιριών που είχε η Ντόρτμουντ στον αγωνιστικό χώρο του Ουέμπλεϊ. Όταν «χτυπάς» και περιμένεις τις ευκαιρίες σου, πάντα υπάρχει η δυνατότητα να τις δημιουργήσεις. Εφόσον έχεις βλέψεις και το πιστεύεις, μπορείς να είσαι σαν την Ντόρτμουντ. Μπορεί να μην κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

 

Μην αφήσεις την αποτυχία να σε πάρει από κάτω

Δεν είναι εύκολο να φτάνεις τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, να κάνεις όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με την απόδοσή σου και τελικώς να φεύγεις με «άδεια χέρια». Το θέμα είναι ότι η Ντόρτμουντ έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει από αποτυχίες και ψάχνει την ευκαιρία της να αναδειχθεί. Η περσινή ιστορία με το χαμένο τρόπαιο την τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα της (2-2 από την αδιάφορη Μάινζ) σίγουρα «πόνεσε», φέτος όμως επέστρεψε δριμύτερη και αυτό φάνηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί στη Γερμανία η Λεβερκούζεν να τα σάρωσε όλα, ωστόσο, το γεγονός ότι έφτασε μέχρι τον τελικό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποδεικνύει ότι υπάρχει πρότζεκτ και σοβαρότητα στη Βεστφαλία. Με λίγα λόγια, στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ δεν χαμπαριάζουν από αποτυχία. Μαθαίνουν από αυτήν και προχωράνε στο επόμενο επίπεδο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved