Μας άρεσε πολύ που διαβάσαμε ότι πέρα από το Halloween, η 31η Οκτωβρίου του 2024 είναι αφιερωμένη και στην Γιορτή του Σινεμά. Και αυτό σημαίνει ότι για μία μόνο ημέρα όλες οι ταινίες, σε όλες τις αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα θα έχουν ενιαίο εισιτήριο 2€. Με αφορμή αυτό, σκέφτηκα να γράψω για όλους εκείνους τους τύπους που συναντάμε πηγαίνοντας σε ταινίες.
Δεν χρειάζεται να το πω, αλλά αγαπάμε τον κινηματογράφο μας αρέσει να πηγαίνουμε να βλέπουμε ταινίες και στα θερινά και στα «χειμερινά». Για να το κάνω πιο προσωπικό το κείμενο, μου αρέσουν όλα από την αρχή: να επιλέγω την ταινία, να παίρνω ποπ κορν, να καθόμαστε και να βλέπουμε τις διαφημίσεις πριν την ταινία. Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα το να πηγαίνεις κινηματογράφο, ξεχνιέσαι και μένεις εκτός πραγματικότητας για λίγη ώρα, τόση όση χρειάζεται για να κάνεις αποτοξίνωση. Ωστόσο, δεν φαίνεται να ενστερνίζονται όλοι αυτή την άποψη, αφού θα παρατηρήσεις απροσάρμοστες συμπεριφορές. Για αυτό συγκέντρωσα μερικές από τις πιο ενοχλητικές συμπεριφορές που μπορείς να βρεις πηγαίνοντας στον κινηματόγραφο.
10 κοκτέιλ που έγιναν διάσημα μέσα από ταινίες και σειρές
Αρχικά, θέλω χρόνια να μιλήσω για την εξής διαπίστωση: Για εκείνους που πριν αρχίσει η ταινία τρώνε ποπ κορν, βασικά έχουν φάει όλα τα ποπ κορν. Μα μόλις καθίσεις στη θέση σου στον κινηματογράφο ακούς το μασούλημα και ξανά μασούλημα και τα νάτσος να ακούγονται κρατς και κρατς. Ε, άσε και κάτι για τη διάρκεια της ταινίας. Αυτό ως ένσταση, για πριν την έναρξη της ταινίας. Από εκεί και πέρα, ας πούμε ότι έχετε καθίσει και σιγά-σιγά έχει ξεκινήσει η ταινία.
1. Ομιλητικός
Ναι είναι εκείνος ο τύπος που ξεκινάει η ταινία και αρχίζει παράλληλα και αυτός να μιλάει. Και εντάξει θα μου πεις και γιατί να μην σχολιάσει αυτά που βλέπει; Μα έλα που δεν κάνει αυτό. Μπορεί να μιλήσει για οτιδήποτε του συνέβη μέσα στην ημέρα και να θέλει να σου δείξει και μηνύματα στο κινητό του, χωρίς να είναι κάτι που επείγει. Γιατί έτσι.
2. Αθόρυβος
Είναι εκείνος που δεν βάζει το κινητό του στο αθόρυβο και εντάξει άνθρωποι είμαστε μπορεί και να το ξέχασε, αλλά μπορεί παράλληλα να στέλνει και μηνύματα και να ακούγονται τα πλήκτρα στο κινητό. Τώρα φταις να του πεις «σουτ;».
Παιδιά, όταν πάμε σινεμά υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές, δεν πάμε για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, ούτε να μιλήσουμε με τον διπλανό μας, πάμε για να «ξεφύγουμε» από την πραγματικότητα και να μπούμε στην ατμόσφαιρα της ταινίας.
Ο Tarantino μπορεί να προσκυνάει το σινεμά αλλά τρελαίνεται για το καλό whisky
3. Ο «θεσάκιας»
Πραγματικά αυτή η πρακτική με εκνευρίζει τόσο πολύ και συμβαίνει και στα ΜΜΜ. Φυσικά, όταν πηγαίνουμε κινηματογράφο καθόμαστε στη θέση που αναγράφει το εισιτήριο μας, όμως αν είναι σχεδόν άδεια η αίθουσα και δεν ενοχλείς κάποιον άλλον, γιατί να έρθουν να σε σηκώσουν από τη θέση -αν η διπλανή είναι άδεια;
4. Ερωτευμένος
Είναι εκείνος που ήρθε μαζί με το ταίρι του, so cute, να δουν μαζί μια ταινία και μέχρι εδώ όλα καλά. Και φυσικά πάντα είμαι υπέρ στην εκδήλωση του έρωτα, αλλά μέχρι ενός σημείου, στο σημείο δηλαδή που δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους θεατές. Δες την ταινία με την αγαπημένη σου και μετά get a room.
Ο ταξιθέτης σήμερα
Ο ταξιθέτης δεν έχει κανέναν ρόλο σήμερα πέρα από το να σου ανοίξει την πόρτα, δεν βοηθά πουθενά. Μπορεί να ψάχνεις ώρα τη θέση σου, όμως δεν είναι καν εκεί να σου δώσει ένα χέρι βοηθείας, όταν όλα γίνουν δύσκολα. Πού είναι για να βάλει τάξη; Πού είναι για να βοηθήσει την κατάσταση; Συνεπώς, μην φοβηθείς την επόμενη φορά να κάνεις σουτ, στον όποιο ενοχλητικό κάτσει δίπλα σου σου.