Δεν έχουν άδικο όσοι λένε πως η ζωή είναι ένα μυστήριο τρένο. Κάθε σου κίνηση, κάθε ενέργεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα βιώματα και τις στιγμές που σου έχουν χαραχθεί περισσότερο στο μυαλό, είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο. Άλλοι υποκύπτουν στα «τραύματα» της ψυχής τους, άλλοι πάλι το χρησιμοποιούν ως κίνητρο για το βήμα παραπάνω. Ο Freddie Figgers από την πλευρά του, κοιτάζει σήμερα τον κόσμο με καμάρι, έχει το κούτελό του καθαρό και πίσω από αυτό έναν εγκέφαλο «λαμπρό» που εξέλιξε έναν τύπο που στα 21 του χρόνια ήταν ο νεότερος ιδιοκτήτης τηλεπικοινωνιακού παρόχου των ΗΠΑ (Figgers Communication) ενώ σήμερα έχει δικό του smartphone (Figgers F3).
Πίσω από τον λαμπρό εφευρέτη και αστέρα της τεχνολογίας, θα έλεγε κανείς πως κρύβεται ένα δυνατό background σύμφωνα με το οποίο μπόρεσε να κάνει το ξεπέταγμά του από μικρή ηλικία. Το λαμπρό μυαλό και οι εμπνεύσεις όμως δεν είναι το πιο δυνατό στοιχείο του 31χρονου σήμερα Figgers, αλλά η ψυχή και η αγάπη που του μετέδωσαν οι θετοί γονείς του. Εκείνοι που σε ηλικία 4 μηνών τον βρήκαν παρατημένο πλάι σε ένα σκουπιδοτενεκέ στη Φλόριντα.
Ένας θησαυρός από το πουθενά
Θα έλεγε κανείς πως από τη στιγμή που το μικρό παιδί βρήκε σπίτι σε τόσο μικρή ηλικία και μεγάλωσε σε οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς, το κακό ήταν μηδενικό. Στις μικρές κοινωνίες δυστυχώς τα νέα ταξιδεύουν συνεχώς και ο νεαρός Freddie υπέστη σοβαρό bullying από τα γύρω παιδιά μεγαλώνοντας.
Ο λαμπρός τύπος που σήμερα είναι CEO εταιρίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων, έπρεπε να πηγαίνει κάθε μέρα σε ένα σχολείο που έπρεπε να ακούει ότι είναι «σκουπίδι», ότι βρωμάει και ότι κανείς δεν τον θέλει από τη στιγμή που τον παράτησαν. Χαρακτηρισμοί σκληροί για ένα μικρό παιδί που προσπαθεί να βρει τον δρόμο του. Λέξεις ικανές να το τραυματίσουν για πάντα εκεί που πονάει περισσότερο. Στην ψυχή.
Όσο μεγάλη και αν ήταν η ουλή που χαράχτηκε μέσα στον μικρό Freddie, ίσως και αυτή να αποτέλεσε το θεμέλιο για την μετέπειτα επιτυχία του. Θα σκεφτόταν εύκολα ένα παιδί 15 ετών να παρατήσει το σχολείο αν ήθελε την καθημερινότητά του όπως τη βίωνε; Η έφεσή του στην τεχνολογία και τους υπολογιστές, του έδειξαν έναν νέο δρόμο και στα 15 του είχε γίνει ήδη εκατομμυριούχος, πουλώντας ένα πρόγραμμα χαρτών -κάτι σαν το Google Maps πριν από το Google Maps- από το οποίο καρπώθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.
Η ιστορία του προκαλεί συγκίνηση, «δάκρυα» για τις δυσκολίες και ταυτόχρονα οργή για όσους αποφάσισαν να τον «χτυπήσουν» εκεί που πονούσε. Ο ίδιος όμως δεν το σκέφτεται έτσι. Δεν κρατάει τίποτα μέσα του, για αυτό και σε συνεντεύξεις του έχει ομολογήσει τα πάντα για τη δύσκολη παιδική ηλικία του.
Οδηγός του είναι ο πατέρας του ο οποίος του δίδαξε τι θα πει μεγαλοψυχία και καλή καρδιά. Από το να υιοθετήσει ένα μικρό πλάσμα που βρήκε εγκαταλειμμένο μέσα σε ένα κάδο, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη άλλα παιδιά, αλλά και από την ανεξάντλητη επιθυμία του να βοηθάει ξένους ανθρώπους στο δρόμο.
«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος» είπε για τον πατέρα του ο εκατομμυριούχος που κινδύνεψε να γίνει απόβλητο αλλά με όπλο την αγάπη που έλαβε και ύστερα το μυαλό του εξελίχθηκε σε θησαυρό.