Τα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός των 90s είναι ό,τι πιο ροκ έχουν δει τα μάτια μας

Με αφορμή το ματς-τίτλου στην Opap Arena, κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν. Τότε που τα πάντα ήταν διαφορετικά.

Όλα τα φώτα στην Opap Arena. Το αποψινό ΑΕΚ - Παναθηναϊκός δεν είναι απλώς ένα ντέρμπι. Είναι μία μάχη που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή. Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που της δίνει το νέο γήπεδο ενώ ο Παναθηναϊκός την εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται. Οι Ματίας Αλμέιδα και Φατίχ Τερίμ έχουν κάνει ήδη τα πλάνα τους και στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι να μιλήσουμε μόνο για τα αγωνιστικά. Το φετινό πρωτάθλημα της Super League είναι το πιο ανατρεπτικό και ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών και οι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι εκείνοι που ιδρώνουν τη φανέλα ή εκείνοι που κάθονται στην άκρη του πάγκου. 

Η κόντρα μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού κρατάει χρόνια. Μπορεί η “φλόγα” να είχε σβήσει λόγω της ξηρασίας που πέρασαν οι δύο αντίπαλοι τα προηγούμενα χρόνια αλλά την τελευταία διετία έχει φουντώσει ξανά. Μάλιστα οι μεγαλύτεροι γνωρίζουν πως στα 90s τα ντέρμπι ανάμεσα στο “τριφύλλι” και τον “Δικέφαλο” ήταν τα μεγάλα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον Ολυμπιακό να ζει τα “πέτρινα χρόνια” του και τους τίτλους να παίζονται ανάμεσα στα δύο αθηναϊκά κλαμπ, η κατάσταση ξέφευγε.

 

 

Από τη μία Βαζέχα, Μπορέλι, Καλιτζάκης, Βάντσιχ από την άλλη Μανωλάς, Ατματζίδης, Δημητριάδης, Ντέμης. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, στην ΠΑΕ ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ομορφιές. Τελικοί με ένταση, με ανατροπές, με σκηνικά που πλέον δεν μπορείς να τα ζήσεις ή να τα σκεφτείς. Κλωτσοπατινάδα στις εξέδρες, αστυνομικοί να μπουκάρουν στο γήπεδο ώστε να ηρεμήσουν τους παίκτες που την πέφτουν στον διαιτητή, ξύλο από τους παράγοντες, μία Ανάσταση σε κάθε γκολ από τα καπνογόνα, γενικότερα 90s. Παρακάτω θυμόμαστε τα πιο όμορφα σκηνικά και ελπίζουμε σήμερα η κατάσταση να είναι διαφορετική. Αλλά με το ίδιο πάθος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved