INTIME Γιατί η Euroleague υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου;

Τα διαιτητικά λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά το να μην τα παραδέχεσαι είναι γραφικότητα.

Απόψε είναι ένα κρίσιμο βράδυ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Παίζεται το μέλλον τους στην Euroleague καθώς με ήττα από Μακάμπι και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ; Οι παράγοντες είναι πολλοί και διαφορετικοί. Ωστόσο υπάρχει ένας παράγοντας που οδήγησε τις ελληνικές ομάδες σε αυτό το σημείο. Στο Game 3 και οι δύο αδικήθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί που κρίνονται όλα και οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, οι διαιτητές αποφάσισαν να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Συμβαίνει. Είναι μέρος του παιχνιδιού αρκεί βέβαια να μη γίνεται με δόλο. Διότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Στο Game 3, λοιπόν, οι διαιτητές αποφάσισαν να οδηγήσουν τις ελληνικές ομάδες στην ήττα και σε μία δύσκολη συνθήκη. 

 

 

Αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι πως η Euroleague προσπαθεί να βγάλει όλο τον κόσμο τρελό. Όπως διαβάζουμε από το ρεπορτάζ, η απάντηση της Euroleague στην ένσταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει: «Μετά την εξέταση όλων των διαθέσιμων εικόνων, δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Τζος Νίμπο πατά στην τελική γραμμή, καθώς η φτέρνα του μπορεί να σηκωθεί από το πάτωμα και η γωνία της κάμερας δεν δείχνει αντίθετη λήψη». Επιπλέον η Λίγκα δικαιώνει τους διαιτητές και για την απόφαση να δώσουν 14" στη Μακάμπι μετά την τάπα του Ματίας Λεσόρ στον Λορέντζο Μπράουν και το τζάμπολ που κέρδισε ο Νίμπο, από το οποίο προήλθαν οι 2 βολές του Ισπανού νατουραλιζέ που έκριναν το παιχνίδι.

 

GMgOeJdWoAAcb5

 

Δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς και τι βλέπουμε εμείς αλλά δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Η Euroleague θα μπορούσε να αποδεχτεί το λάθος των διαιτητών και να προχωρήσουμε τις ζωές μας. Το κάνει; Όχι. Υπάρχει κάποια λογική πίσω από όλο αυτό; Αδυνατούμε να την κατανοήσουμε. Η Euroleague με αυτόν τον τρόπο καταστρέφει το προϊόν της. Η πιο δυνατή λίγκα στον κόσμο μετά το NBA δεν μπορεί να φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Προσβάλλει τις ομάδες και υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου. 

Το βράδυ της Πέμπτης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν την πιο σημαντική μάχη. Ας ελπίσουμε πως δε θα υπάρξουν ευτράπελα και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ειδικά αν πανηγυρίσουμε και δύο νίκες που θα φέρουν τη σειρά στο 2-2. Αλλά ό,τι και να γίνει, η Euroleague οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διότι θα καταντήσει πιο γραφική και από την Super League 2.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved