5 πράγματα που ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ όταν με βγάζεις για φαγητό

Μία συντάκτρια ξεσπάει για όλα εκείνα που κάνεις στο ραντεβού γύρω από ένα τραπέζι.

Καταρχάς ο τίτλος είναι γενικός, προφανώς και δεν θα μιλήσω για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για τα πέντε πράγματα που γενικά σιχαίνεται μία γυναίκα όταν την καλεί ένας άντρας για φαγητό. Είτε στο πρώτο είτε στο πέμπτο ραντεβού, μερικά πράγματα καλό είναι να ΜΗΝ γίνονται. Πριν περάσουμε στο ψητό, για να καταλάβεις το λέω, ρίξε μία ματιά στα ραντεβού της μεγάλης οθόνης, αυτά που μας μεγάλωσαν και μας χάρισαν πολλές εντυπώσεις. Και θα καταλάβεις πως κάποια από αυτά, τα έχεις βιώσει.

 

 

 

1. Διαλέγεις εστιατόριο ΕΣΥ για να πληρώσουμε ΜΑΖΙ

Λοιπόν, άκου να δεις κάτι. Το παραπάνω δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. Όμως δεν μπορείς να επιβάλλεις να πάμε κάπου («ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΞΕΡΩ ΕΓΩ.») και να έχει π.χ. 30 ευρώ η μερίδα, αν δεν ξέρεις ότι η κοπέλα απέναντί σου μπορεί να ανταποκριθεί. Το ότι θέλεις να πας σε ένα καλό εστιατόριο ΕΣΥ, για να το ευχαριστηθείς ΕΣΥ, για να πληρώσεις ΕΣΥ το μερίδιό σου, δεν είναι και πολύ κουλ.

giphy downsized 1

2. Παραγγέλνεις αυθαίρετα

Λοιπόν το συγκεκριμένο μου αρέσει ως διαδικασία. Δείχνει άντρα bon viveur που έχει ξαναεπισκεφθεί το συγκεκριμένο εστιατόριο, έχει δοκιμάσει ωραίες γεύσεις και θέλει να εντυπωσιάσει. Ωραία μέχρι εδώ. Ωστόσο: Εγώ, για παράδειγμα, είμαι pescetarian (δεν τρώω κρέας) και έχω αλλεργία στις μελιτζάνες. Επίσης, δεν χωνεύω το σπανάκι. Πρέπει όλα αυτά να τα συζητήσουμε μπροστά στον σερβιτόρο; Ή θα το παίξω ρουλέτα για το αν θα μείνω νηστική; Προτείνω να παραγγείλεις απλά το κρασί. Μέχρι εκεί.

3. Πιάνεις και ρουφάς

Γενικά, γαρίδες, σαλιγκάρια και ό,τι άλλο χρειάζεται «ρούφηγμα» ας αποφεύγεται. Επίσης, να αποφεύγεται η επιλογή φαγητών που επιτάσσουν χρήση των δέκα δακτύλων (ή και λιγότερων). Δηλαδή, αλήθεια, μήπως να τα γλύψεις κιόλας λίγο; Στο σπίτι σου, στην κουζίνα σου, μπορείς να φας ό,τι θέλεις και να πιάσεις με τα χεράκια σου ό,τι θέλεις. Μα Ο,ΤΙ θέλεις.

giphy downsized 2

Ή κάντα με τους φίλους σου. Εγώ δεν ήμουν αυτή που έλεγα ότι σας ζηλεύω; 

4. Τρως από το πιάτο μου

Την επόμενη φορά θα βάλω ταμπελάκι μπροστά μου: ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΕΙ. Ειλικρινά. Ρε φίλε, τι δουλειά έχεις μέσα στο πιάτο μου; Δεν έχεις δικό σου; Θα σου δώσω, δεν είμαι γαϊδούρα. At least μια μπουκιά να δοκιμάσεις. Το μυστικό είναι το εξής: Εκείνη ακριβώς τη στιγμή είναι η ευκαιρία σου. Δείξε τον ενθουσιασμό σου και θα επιβραβευθείς με μεγαλύτερο κομμάτι. Καλό αγόρι, μπράβο.

5. Δεν ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις τα μαχαιροπίρουνα

Άπαξ και πάμε σε εστιατόριο πρέπει να γνωρίζεις δυο-τρία βασικά πράγματα. 30 χρονών φτάσαμε, δεν είμαστε τίποτα… ερασιτέχνες. Κανόνας 1: Πετσέτα στα ποδαράκια. Κανόνας 2: Μαχαιροπίρουνα σε τάξη μέσα στο πιάτο μετά το φαγητό, σύμφωνα με όσα επιτάσσει το savoir vivre. Πρέπει.

Για να κατεβούμε λίγο από την «κλάση» των εστιατορίων, του τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται και για να μην πέσετε σε καμία παγίδα χωρίς να θέλετε, εγώ προτείνω να επιλέγετε μαγαζάκια λίγο cult, κανένα καφενείο ξέρωγω, να είστε περισσότερο ο εαυτός σας, να μην χρειάζεται να μαλώσετε για το ποιος θα πληρώσει, ούτε για τα πιάτα (πάρτε για τη μέση), να μην κατηγορηθείτε αν πιάσετε και κάτι με το χέρι.

giphy downsized

 

 

Συμβαίνει.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved