Η ελλιπής ενημέρωση, το ερέθισμα για ευαισθητοποίηση, το «ηλεκτροσόκ» για άμεση πρόληψη ήταν και είναι οι σύμμαχοι ενός ιού που εδώ και πάνω από 30 χρόνια εξακολουθεί να «ζει» ανάμεσά μας, βρίσκοντας γόνιμο και ανοχύρωτο έδαφος στην έλλειψη αντισωμάτων γύρω από την ανεπαρκή γνώση και ενημέρωση.
Στο πέρασμα αυτών των χρόνων, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει καμπάνιες κατά του AIDS και του HIV, σε μία ευρεία γκάμα υφών και περιεχομένων, άλλοτε με την μετάδοση απλών πληροφοριών γύρω από τους ιούς, άλλοτε με κοινωνικά πειράματα που ελέγχουν την ευαισθησία και τη δραστηριοποίηση του κόσμου προς τους φορείς, ή ακόμη και χιουμοριστικών βίντεο, όλα με στόχο να τονίσουν τη σοβαρότητα μίας μεταδιδόμενης ασθένειας που δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή.
Μερικά ποστεράκια θα μπορούσαν να είναι έστω η αρχή:
Ο περιορισμός των θυμάτων με την πάροδο του χρόνου και μετά την εμφάνιση και έξαρση του ιού τη δεκαετία του 90', περιόρισε και την ενημέρωση του κόσμου, με την άγνοια να κυριαρχεί, δίνοντας την -λανθασμένη- εντύπωση ότι πρόκειται για μία έωλη, ντεμοντέ ασθένεια, η οποία δεν χρήζει πια ιδιαίτερης προσοχής, πρόληψης και περαιτέρω εξέτασης.
Κι όμως, το AIDS και ο HIV υπάρχουν ακόμα εκεί έξω, μεταδίδονται διακριτικά και ύπουλα, θερίζουν τριτοκοσμικές χώρες, αποτελούν ποινικό αδίκημα σε άλλες, όμως εκεί έξω υπάρχουν και καμπάνιες που στοχεύουν στη διάδοση των κινδύνων που ελλοχεύουν στη σωματική επαφή και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την καλύτερη ενημέρωσή του, την ταχύτερη δυνατή πρόληψή του και την κοινωνική του θέση απέναντι σε ανθρώπους που τους κουβαλούν.
Όπως αυτές που διαλέξαμε παρακάτω για εσάς:
Το παραπάνω βίντεο, όπως και αυτό που ακολουθεί, αφορά στην στάση των μη οροθετικών απέναντι σε φορείς του ιού. Δυνατά συναισθήματα πηγάζουν από αμφότερα.
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο:
Η δική σου αφύπνιση, μπορεί να φέρει την αφύπνιση κι άλλων: