10 μύθοι για τα προφυλακτικά που ΔΕΝ πρέπει να τρως αμάσητους

«Η χρήση δύο προφυλακτικών προσφέρει μεγαλύτερη προστασία». LOL

Το πιο παλιό προφυλακτικό που βρέθηκε ποτέ ανήκει στο 1642, οπότε, είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι τα προφυλακτικά υπάρχουν στη ζωή των ανθρώπων εδώ και πολύ καιρό, μαζί και οι μύθοι που τα περιβάλουν.

Πόσα ακριβώς γνωρίζεις για αυτά και σε ποιους μύθους δεν πρέπει να πιστεύεις;

 

Μύθος 1ος: Τα προφυλακτικά έχουν συνήθως τρύπες ή άλλα ελαττωματικά σημεία

Τα προφυλακτικά ελέγχονται ηλεκτρονικά από τους κατασκευαστές για τρύπες και άλλες ατέλειες, συνήθως με τεστ για υγρά για να ανακαλυφθούν οι τρύπες ή με δυνατό αέρα, για να τεσταριστεί η αντοχή τους.

 

Μύθος 2ος: Τα προφυλακτικά δεν σε προστατεύουν απέναντι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)

Τα ΣΜΝ όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, η σύφιλη και η τριχομονάδες μεταδίδονται μέσω των εκκρίσεων των γεννητικών οργάνων και τα προφυλακτικά σου προσφέρουν άριστη προστασία, αφού λειτουργούν σαν ένα φράγμα, μπλοκάροντας την επαφή με αυτές του συντρόφου σου, αρκεί να χρησιμοποιηθούν από την αρχή της επαφής.

 

wROID

 

Μύθος 3ος: Η χρήση δύο προφυλακτικών προσφέρει μεγαλύτερη προστασία

Αν και μπορεί να πιστεύεις ότι περισσότερα προφυλακτικά σημαίνει και περισσότερη προστασία, μάλλον ισχύει το αντίθετο, καθώς όταν φοριούνται μαζί, δημιουργείται μεγαλύτερη τριβή και είναι πιο πιθανό να σκιστούν και τα δύο.

 

Μύθος 4ος: Τα προφυλακτικά πρέπει να τα προμηθεύεται μόνο εκείνος

Ξεπέρασε τα ταμπού και πάρε την αντισύλληψη και προστασία από τα ΣΜΝ και το AIDS στα χέρια σου. Έχε πάντα μαζί σου προφυλακτικά, για να ξεπεράσεις κι εκείνες τις φορές που κάποιος θα σου πει δεν πειράζει για μια φορά. Φυσικά και πειράζει.

 

Μύθος 5ος: Το μέγεθος των προφυλακτικών δεν έχει σημασία

Η επιλογή του σωστού μεγέθους είναι πολύ σημαντική, αφού ένα μικρότερο μπορεί να είναι στενό και να σκιστεί πιο εύκολα ή ένα μεγαλύτερο να γλιστρήσει πιο εύκολα.

 

Μύθος 6ος: Τα προφυλακτικά προστατεύουν από τα ΣΜΝ, αλλά όχι από τον HIV

Έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με την αποτελεσματική προστασία που προσφέρουν τα προφυλακτικά απέναντι στον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS. Μάλιστα, σε μία έρευνα ανακαλύφθηκε ότι σε σύγκριση με την καθόλου χρήση προφυλακτικού, μία συστηματική χρήση προφυλακτικού μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV κατά 80-87%.

 

Μύθος 7ος: Τα προφυλακτικά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό από καλό

Κανονικά τα προφυλακτικά δεν πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σου, με εξαίρεση όσους έχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, όπως αυτοί που είναι αλλεργικοί στο latex.

 

 

thin condom2

 

 

Μύθος 8ος: Τα προφυλακτικά δεν είναι αποτελεσματικά στο να αποτρέψουν μία εγκυμοσύνη

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά και κάθε φορά που κάνεις σεξ, τα προφυλακτικά είναι κατά 98% αποτελεσματικά, αρκετά σημαντικό ποσοστό σε σχέση με άλλες μεθόδους αντισύλληψης, που δεν παρέχουν και παράλληλη προστασία από άλλες ασθένειες και βακτήρια.

 

Διάβασε όλα τα αφιερώματα της DPG Media για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS εδώ.

 

Μύθος 9ος: Τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν από ΣΜΝ που μεταδίδονται μέσω του δέρματος

Τα ΣΜΝ όπως ο έρπης, ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων(HPV) και τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μεταδίδονται με την επαφή του δέρματος και τα προφυλακτικά έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προσφέρουν προστασία, αρκεί να καλύπτουν σωστά το μολυσμένο δέρμα.

 

Μύθος 10ος: Τα προφυλακτικά δεν είναι άνετα και είναι δύσκολα στη χρήση

Αν ένα προφυλακτικό δεν είναι άνετο ή είναι πολύ στενό, γι αυτό φταίει το μέγεθος, ενώ υπάρχουν και πολλά διαφορετικά είδη και μάρκες για να δοκιμάσεις το σωστό για εσένα. Επίσης, η χρήση τους είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχεις πάντα στο νου ότι θα πρέπει να τα τοποθετείς σαν καπελάκι και να μπορείς να τα ξεδιπλώνεις με ευκολία προς τα κάτω, χωρίς να χρειάζεται να βάλεις τα δάχτυλά σου από μέσα.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved