Γυναίκα Γυμνή Ψάχνει

Μια περφόρμανς χωρίς ρούχα διότι ΟΛΑ είναι τέχνη τελικά.

Δεν χρειάζεται να αραδιάσουμε τις κουφαμάρες που έχουν δει κατά καιρούς στα ματιά μας σε εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, τόσο σε live εκδοχή όσο και στο διαδικτυακό σερφάρισμα. Κορυφαίο προσωπική εμπειρία όταν προσπαθούσαν να με πείσουν πως καμιά εικοσαριά pancakes τίγκα στο σιρόπι είναι έργο τέχνης. Που δεν πρέπει να το φας.

Η ελβετίδα καλλιτέχνης, Milo Moire, ετών 34, γνωστή για τις εξεζητημένες περφόρμανς που κάνει αποφάσισε να σοκάρει τον κόσμο της ήσυχης πόλης της Βασιλείας, με αφορμή την έκθεση Art Basel που γίνεται αυτήν την περίοδο.

Βγήκε ολόγυμνη στους δρόμους φορώντας μόνο τις λέξεις που θα περιέγραφαν τα ρούχα που θα φορούσε, αν τα φορούσε και άρχισε να βολτάρει σε δρόμους και σε μέσα συγκοινωνίας σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η Bar Rafaeli το 2009 σε εξώφυλλο του Esquire όπου στο γυμνό της κορμί είχε ζωγραφίσει λέξεις από το έργο του μεγάλου Στίβεν Κινγκ. Βέβαια, αυτό ήταν απλά μια φωτογράφηση κι όχι περατζάδα σε πολυσύχναστους δρόμους.

Μπορείς να θαυμάσεις τα αποτελέσμα της περφόρμανς στο παρακάτω βίντεο και να βγάλεις μόνος σου τα συμπεράσματά σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Milo Moire είναι μεγάλη κορμάρα και μπράβο της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved