INTIME Αν αναζητάς την τύχη, ευχήσου να γίνεις Παρτιζάν

Πώς το mega trade του Karl Anthony-Towns στην Νέα Υόρκη, προσέφερε 1 εκατομμύριο δολάριο στους Σέρβους χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να αισθάνονται αυτή τη στιγμή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η Παρτιζάν Βελιγραδίου, όλοι εμείς πάντως παρακολουθούμε τα τεκτενόμενα μετά την ηχηρή τριπλή ανταλλαγή στο ΝΒΑ η οποία έστειλε τον Karl Anthony-Towns στην Νέα Υόρκη, μπορούμε να πούμε πως η Παρτιζάν είναι με κάθε βεβαιότητα η πιο κ@λόφαρδη ομάδα αυτή τη στιγμή στον μπασκετικό κόσμο.

Πού κολλάει όμως η Παρτιζάν Βελιγραδίου στο trade και ποιο το κέρδος της;

H πιο κουλ αθλητική φωτογραφία φέρει την υπογραφή του Καλλιμάρμαρου

 

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά

Το ΝΒΑ «παραμιλάει» με την blockbuster trade η οποία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, μεταξύ Knicks και Timberwolves, με τους δεύτερους να αποχωρίζονται μεν τον KAT αλλά να παίρνουν ως αντάλλαγμα τους Julius Randle και Donte DiVincenzo. Όλα καλά μέχρι εδώ;

H στιγμή που ο LeBron James φρικάρει που είναι ο γηραιότερος ΝΒΑερ

Για να ολοκληρωθεί όμως το deal και να υπάρξει μια ισορροπία στα ποσά και τους μισθούς (στους Wolves κατάληξε και ο Bates-Diop), οι Knicks χρειάστηκε να βρουν και τρίτη ομάδα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μαζί με τους παραπάνω, λοιπόν, η Νέα Υόρκη ενέπλεξε τους Charlotte Hornets, προσφέροντάς τους τρεις παίκτες, τους Jeffries, Brown και… Dwayne Washington Jr.

Μια μικρή σημείωση, ο τελευταίος δεν τους ανήκει, αλλά είναι παίκτης της Παρτιζάν, παίζοντας μάλιστα και στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που έγινε στο Καλλιμάρμαρο.

 

 

 

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι ο παίκτης είχε πέρσι two-way συμβόλαιο, του έδινε το δικαίωμα φέτος να υπογράψει εγγυημένη συμφωνία, οπότε οι Knicks πληρώνουν αναγκαστικά ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να εξαγοράσουν το συμβόλαιο του, να τον στείλουν με ανταλλαγή στους Hornets και από εκεί να τον αφήσουν ελεύθερος ώστε να επιστρέψει στο Βελιγράδι!

Με λίγα λόγια, η Παρτιζάν από το πουθενά βγάζει ένα εκατομμύρια δολάρια έξτρα χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, ποσό που αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο παίκτης φέτος.

Θα ταλαιπωρηθεί λίγο με τα πήγαινε-έλα ο Washington αλλά θα κάνει το ταξιδάκι του, θα πάρει το ρεπό του, και θα έχει διπλά ευτυχισμένη την ομάδα του. Πόσο κ@λόφαρδη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved