Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: «Χρυσές» oι Αναστασιάδου - Κοντού

Το ελληνικό πλήρωμα για δεύτερη διαδοχική φορά κατέκτησε χρυσό μετάλλιο.

 

Δύο Ελληνίδες κατέκτησαν την πρωτιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στο Σεντ Καταρίν του Καναδά.

Συγκεκριμένα, οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Δήμητρα Κοντού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που αφορά στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων κάτω των 23 ετών και Εφήβων-Νεανίδων.

Παναθηναϊκός: Άλλη μια ξενέρα με πολλές υποσχέσεις

Η ελληνική συμμετοχή ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος σε 6:44.63 και ανέβηκε για δεύτερη διαδοχική φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το 2023 στο Πλόβντιβ. Στη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 πήραν οι Ιταλίδες Έλενα Σάλι και Αλίτσε Ραμέλα με 6:52.47, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Γαλλίδες Ελεά Κλουτιέρ και Ροζ Γκαλάν (6:57.64).

Η τελευταία «οδηγία» του Σβεν Γκόραν Έρικσον

«Είναι μια εκπληκτική χρονιά και συνεχίζεται. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε να το επαναλάβουμε. Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου για φέτος» δήλωσε μετά την εμφάνισή της η Δήμητρα Κοντού, λέγοντας ότι επικεντρώνεται πλέον για μια διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εξίσου ενθουσιασμένη με την εμφάνιση ήταν και η Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Φράγκου βρέθηκε κοντά στο μετάλλιο, ωστόσο κατέκτησε την τέταρτη θέση του μεγάλου τελικού στο σκιφ γυναικών κάτω των 23 ετών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 7:20.29, την ώρα που τα τρία μετάλλια κατέκτησαν η Γερμανίδα Αλεξάντρα Φέστερ (7:13.69), η Αουρέλια-Μάξιμα Καταρίνα Γιάντσεν από την Ελβετία (7:16.47) και η Βελγίδα Μαζαρίν Γκιλμπέρ (7:18.62).

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved