Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Πόλη φτιαγμένη από Θεούς, μόνο για Παναθηναϊκούς

Το φετινό τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεφεύγει από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Εξάλλου αυτός είναι ο στόχος σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης. Αυτό που δημιουργείται στον πυρήνα και στο περιβάλλον του πιο επιτυχημένου τμήματος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού είναι πρωτοφανές. Τα ευρωπαϊκά τρόπαια, οι επιτυχίες, οι μεγάλες μεταγραφές είναι ένας σημαντικός πυλώνας για το δημιούργημα. Ωστόσο αθλητισμός δεν είναι μόνο οι επιτυχίες. Αθλητισμός σημαίνει να στρέφεις τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού πάνω σου. Αθλητισμός σημαίνει ευγενής άμιλλα, προσπάθεια και περηφάνια. Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να αποτελεί κομπάρσο στην παγκόσμια αθλητική σκηνή. Πρέπει να πρωταγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός AKTOR, το καμάρι της Αθήνας, αποτελεί τη βιτρίνα του εγχειρήματος.

 

 

Αυτό που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης ως φήμη, επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με μία λιτή ανακοίνωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: «Τέλος ομόφωνα έγινε δεκτό το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 21-22 Σεπτεμβρίου, για τη διεξαγωγή του τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος»

Η Αθήνα γκρέμισε τα τείχη για τους Πρωταθλητές Ευρώπης

Η διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο γήπεδο που μετράει 2.589 χρόνια ζωής είναι μία ιστορική στιγμή. Είναι μία ανεπανάληπτη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδική ευκαιρία για αναζωογόνηση της ιστορικής μνήμης. Η κληρονομιά του αρχαίου αθλητισμού, της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, του νεοελληνικού αθλητισμού και του πολιτισμού, αποτυπώνεται στο λευκό αττικό μάρμαρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. 

Η 21η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο τελικός του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», θα γραφτεί στην ιστορία. Το έτος που θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Παναθηναϊκός AKTOR βάζει ξανά το ελληνικό μπάσκετ στο προσκήνιο του παγκόσμιου αθλητισμού, σ’ ένα εγχείρημα που έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα. 

Τα δάκρυα του Γιάννη είναι και δικά μας δάκρυα

Όπως ακριβώς για έναν αθλητή η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα αποτελεί την ύψιστη τιμή, για έναν μπασκετμπολίστα το ν’ αγωνιστεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι κάτι που αποτελεί κολοφώνα για την καριέρα του.

Από το απόγευμα της Τρίτης, η 21η Σεπτεμβρίου δεν είναι μία αδιάφορη ημερομηνία. Αλλά μετράμε ήδη αντίστροφα για ένα σπουδαίο μπασκετικό ραντεβού. Το φθινόπωρο η Αθήνα θα φορέσει το αγαπημένο της χρώμα. Το χρώμα της ζωής και της φύσης που συνδέεται με την αρμονία, τη συμπάθεια, την υγεία, την αφθονία, την ισορροπία και την ανάπτυξη. Το πράσινο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved