Saved by the Bell-igham αλλά για πόσο ακόμα;

Ο Σάουθγκεϊτ έπαιξε ξανά κορόνα-γράμματα παιχνίδι στο Euro. Θα του βγαίνει για πάντα όμως;

Η δραματική πρόκριση της Αγγλίας είναι σαφώς το θέμα της ημέρας στο Euro 2024. Μια νίκη-οξυγόνο, ένα 2-1 κόντρα σε μια υπέροχη Σλοβακία που κράτησε ζωντανό το «It’s Coming Home» και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για λίγο ακόμα στην (καθόλου) αναπαυτική καρέκλα του προπονητή.

 

Από ποιο ανέκδοτο είναι άραγε ο Σάουθγκεϊτ;

Το πράγμα στράβωσε μόλις στο 25’ για τα «λιοντάρια» με το γκολ του Σρανζ ενώ η εικόνα από τη συνέχεια έδινε συνεχώς τροφή στους haters τους να σταυρώσουν τα χέρια και να περιμένουν μια ανέλπιστη έκπληξη.

Η εικόνα άλλωστε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου φανέρωνε όλα όσα πάνε λάθος με αυτή την ομάδα καθώς ούτε ορθολογική ανάπτυξη γινόταν, ούτε σωστή κάθετη υπήρχε.

 

 

Στο δεύτερο μπορεί να άλλαξαν τα πράγματα, η Αγγλία πίεσε με μανία, τα έβαλε με την ύπαρξη του VAR καθώς υπό νορμάλ συνθήκες το γκολ του Φόντεν θα μετρούσε, ο Κέιν έχανε το ένα γκολ μετά το άλλο και έπρεπε να έρθει η στιγμή μαγείας με το ανάποδο ψαλίδι του Τζουντ Μπέλιγχαμ για να έρθει σε νορμάλ επίπεδα η καρδιά της ομάδας, ολόκληρου του Νησιού και εκατομμύριων πιστών του «It’s Coming Home».

 

 

Το γκολ του Κέιν στην παράταση ήρθε -μάλλον- φυσιολογικά καθώς το γήπεδο «κατηφόριζε» πολύ για την Σλοβακία, η οποία όμως εξέθεσε για μία ακόμα φορά τα κενά της μεγάλης της αντιπάλου. Ή μάλλον απέδειξε ότι χωρίς τον Prince of Bell(igham)-Air και τις εμπνεύσεις του δεν πάει πουθενά.

 

 

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πρωταγωνιστεί σε όλα αγγλικά πρωτοσέλιδα σήμερα -και δίκαια- αλλά για πόσο ακόμα; Η γιούχα που ακούστηκε γύρω στο 40’ του αγώνα Αγγλίας-Σλοβακίας είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο Σάουθγκεϊτ έχει αφήσει την ομάδα στον αυτόματο και έχει βάλει πλαφόν ότι θα «δουλέψει» μέχρι και τις 15 Ιουλίου το πολύ.

Με λίγα λόγια, ακόμα και αν το φέρει σπίτι, όπως έχουν ονειρευτεί πολλοί, εκείνος δεν θα μείνει στον πάγκο της Αγγλίας. Άλλωστε δεν θα έχει κάνει κάτι συγκλονιστικό ο ίδιος, αλλά ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και οι υπόλοιποι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved