«Η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο. Η καταγωγή της είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού. Αν και έχει αρκετές ομοιότητες με το τένις (κυρίως ως προς τους κανονισμούς), η σύγκριση μεταξύ τους σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο και αν φαίνεται περίεργο, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Είναι Ολυμπιακό άθλημα και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 στη Σεούλ». Αυτά γράφει η Wikipedia.
Εμείς θα σου πούμε πόσο κουλ είναι να έχεις ένα τραπέζι πινγκ πονγκ στο σπίτι σου (ή στην αυλή του εξοχικού σου). Πρώτον παίζεις με τα παιδιά όποτε έρχονται για μπάλα ή PS. Και μετά τρώτε τις πίτσες και τα σουβλάκια. Δεύτερον παίζεις με την κοπέλα/πρόωπο/έτσι και βάζετε πονηρά στοιχήματα.
Το όλο θέμα είναι να αποκτήσεις το τραπέζι. Το πινγκ πονγκ παίζεται σε τραπέζι φτιαγμένο από ξύλο ή σύνθεση ξύλου και μετάλλου. Η επιφάνεια του τραπεζιού είναι ματ χρώματος ανοιχτού πράσινου ή μπλε. Εμείς εντοπίσαμε ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις σε τραπέζι, καθώς είναι πτυσσόμενο (και δεν θα φωνάζει η μάνα σου ότι πια είσαι μεγάλος για παιχνίδια). Το κλείνεις, το αποθηκεύεις και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Και το καλύτερο; Είναι σε προσφορά.
Και να πώς θα μαζέψεις πόντους:
Ένα σετ κερδίζεται από τον παίκτη (ή το ζευγάρι στο διπλό) που θα φθάσει πρώτος τους 11 πόντους, εκτός εάν το σκορ φθάσει 10-10, οπότε και χρειάζεται διαφορά 2 πόντων για να κριθεί το σετ. Ένας αγώνας τελειώνει στα τρία ή τα τέσσερα νικηφόρα σετ.
Ο αθλητής χάνει πόντο όταν:
Αποτυγχάνει να κάνει ένα έγκυρο σερβίς.
Αποτυγχάνει να επιστρέψει επιτυχώς την μπαλιά του αντιπάλου.
Η μπάλα χτυπήσει 2 φορές στο γήπεδό του.
Αυτά από εμάς και μια συμβουλή: Δείξε για ακόμη μία φορά πόσα μπορείς να καταφέρεις και κάνε το σπίτι σου «φωλιά» (ερωτική και μη).