Η Αλόννησος στην κορυφή των Ελληνικών νησιών χωρίς συνωστισμό

Η λίστα συμπληρώνεται με τη Χίο, τα Κύθηρα, την Ιθάκη, την Κέα και την Πάτμο.

Πρωταγωνιστεί η Αλόννησος σε κατάλογο με τους ποιοτικούς Ελληνικούς προορισμούς χωρίς μαζικό τουρισμό, όπως ανακοίνωσε ο ιστότοπος Generationvoyage. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα αναφορικά με τις προτιμήσεις των αναγνωστών της γαλλικής ιστοσελίδας με κριτήρια την ποιότητα υπηρεσιών, την ηρεμία, το εύρος επιλογών και την ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων δημοσιεύθηκε κατάλογος που περιλαμβάνει νησιωτικούς προορισμούς από όλη την Ελλάδα.

Και όπως φαίνεται η Αλόννησος πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Ελλάδα για ξεκούραστες διακοπές. Πρόκειται για έναν συνδυασμό πράσινο με μπλε και υπάρχουν κολπίσκοι με πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Skiplagging: Το κόλπο για φθηνά εισιτήρια που οι αεροπορικές εταιρείες μισούν

 

 

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο: «Η Αλόννησος είναι φωλιασμένη στο αρχιπέλαγος των Σποράδων και ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις των καταδύσεων. Το συγκεκριμένο νησί αποτελεί παράλληλα και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θαλάσσια πάρκα της Ευρώπης. Το υποθαλάσσιο τοπίο της Αλοννήσου υπάρχει ένα μυστηριώδες αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας και την εξαιρετική θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Οι λόγοι που κάνουν τη Σύρο το πιο φιλόξενο μέρος της Ευρώπης

 

Το νησί διακρίνεται από αυθεντική γοητεία με πευκοδάση, σπιτάκια με κόκκινες στέγες, γραφικά ψαροχώρια παράλληλα στο λιμάνι του, το Πατητήρι, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Η Χώρα, η ιστορική πρωτεύουσα, εντυπωσιάζει με τα γραφικά σοκάκια και τη θέα που «κόβει» την ανάσα. Την παράσταση «κλέβουν» οι πανέμορφες παραλίες και τα νησάκια του Πάρκου».

Οι παραλίες στην Αλόννησο

Ακόμη, οι παραλίες του νησιού φημίζονται για τα ωραία νερά τους. Για παράδειγμα, είναι το Κοκκινόκαστρο που πρόκειται για μια όμορφη παραλία με τιρκουάζ νερά, κόκκινη άμμο και πεύκα. Επίσης, η παραλία Τζώρτζη Γιαλός έχει τιρκουάζ νερά και πυκνή βλάστηση συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό. Ακόμη, το Λεφτός Γιαλός είναι παραλία εξωτικής ομορφιάς με λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Τέλος, η Χρυσή Μηλιά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αλοννήσου λόγω εύκολης πρόσβασης.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved