Οι Λειψοί στους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς του κόσμου

Άλλη μία απόδειξη ότι δεν γνωρίζουμε καλά τη χώρα μας.

Οι Λειψοί ή Λειψώ είναι συστάδα 30 νησιών (24 νησίδες και 6 βράχοι) στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο. Στην ομάδα αυτών των μικρών νησιών συνολικής έκτασης 17,350 τ.χλμ. συμπεριλαμβάνονται οι νησίδες: Αρέφουσα, Νήσοι Μανώλη, Μεγάλο Ασπρονήσι, Μακρύ Ασπρονήσι, Μικρό Ασπρονήσι, Πάπλωμα, Κουλούρα Α, Κουλούρα Δ, Νότιο Ασπρονήσι Α, Νότιο Ασπρονήσι Δ, Μεγάλο Καλαπόδι, Μικρό Καλαπόδι, Λύρα, Σταυρή, Πιλάβι, Ψώμου, Καπαρονήσι, Πιάτο, Μακρονήσι, Φράγκος, Σαράκι.

Το νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο που αποθεώνει η Le Figaro

 

Για τη λίστα

Οι Λειψοί κέρδισαν τη δεύτερη θέση σε λίστα με τους πιο εξωτικούς προορισμούς μετά τις Μαλδίβες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη λίστα για την επόμενη σεζόν του 2025 που ανακοίνωσε το «Far Away Travel Blog» έπειτα από επιτόπια διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του σε παγκόσμιο επίπεδο είχε στόχο την «ανακάλυψη» των δέκα καλύτερων προορισμών που ταιριάζουν στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις.

Οι ελληνικές «Μπαχάμες» βρίσκονται πιο κοντά από όσο περίμενες

«Με κριτήριο τον εντοπισμό τοποθεσιών που έκαναν εκατοντάδες φίλους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να αναρωτιούνται αν όντως υπάρχουν αυτά τα μέρη, ο κατάλογος περιλαμβάνει προορισμούς μακριά από τα μαζικά πλήθη και τον υπερτουρισμό. Η επιλογή είναι βιωματική χωρίς τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης», εξηγεί η υπεύθυνη του δημοφιλούς blog.

Στην πρώτη θέση του καταλόγου βρίσκεται το νησί Φουλχάχτο στις Μαλδίβες και στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκονται οι Λειψοί που «είναι γνωστοί για τις ειδυλλιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Εντυπωσιάζει η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και «φιλοξενεί» μία μοναδική στον κόσμο, εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Ιησού εσταυρωμένο.

Το Μονοδένδρι θεωρείται το σημείο αναφοράς του νησιού με βραχώδες τοπίο, εκπληκτική θέα και το χαρακτηριστικό δέντρο που δεν το αφορά οι αντιξοότητες της θάλασσας, όπως αναφέρει το άρθρο. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved