3 εναλλακτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο

Μήπως να δεις και καμία λίμνη;

Ο Σεπτέμβριος είναι ουσιαστικά το τέλος του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες συνήθως είναι ιδανικές αυτό τον μήνα, ούτε υπερβολική ζέστη, ούτε καύσωνας, αλλά η ωραία ζεστούλα που έχει αυτός ο καιρός. Οι θάλασσες είναι ζεστές και μερικές από τις ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι ωραιότερες και από εκείνες του καλοκαιριού. Σκεφτήκαμε τρεις προορισμούς για να πας διακοπές κοντά στην Αθήνα, οι οποίοι δεν είναι και τόσο διαδεδομένοι σε σχέση με κάποιο νησί. Αυτοί οι τρεις προορισμοί συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά με μια πιο αυθεντική εμπειρία, μακριά από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς και είναι ιδανικοί για χαλαρές φθινοπωρινές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα.

Η Ευρώπη ενδείκνυται για τουρισμό τον Σεπτέμβριο

Ρίξε μια ματιά, παρακάτω:

 

 

1. Λίμνη Στυμφαλία

Η Λίμνη Στυμφαλία βρίσκεται στην Πελοπόννησο, περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα, και είναι ένας ήρεμος προορισμός ιδανικός για όσους αγαπούν τη φύση. Γνωστή από τη μυθολογία, η λίμνη αυτή είναι ένας τόπος με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής, να επισκεφθείς το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και να απολαύσεις την ηρεμία του τοπίου, χωρίς την πολυκοσμία.

Ελληνικό νησί ανάμεσα στους Καλοκαιρινούς Παραδείσους του 2024

 

 

2. Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών ωρών από την Αθήνα, είναι ένα παραδοσιακό χωριό με μοναδική αρχιτεκτονική και αυθεντική ατμόσφαιρα. Το χωριό περιβάλλεται από εντυπωσιακούς κόκκινους βράχους και είναι ιδανικό για αναρρίχηση και περιπάτους στη φύση. Επίσης, είναι γνωστό για το τσακώνικο χαρακτήρα του και την ήρεμη ατμόσφαιρά του, ενώ η θάλασσα είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά.

 

 

3. Ναύπακτος

Απέχει δύο ώρες και κάτι από την Αθήνα, μοιάζει με νησί, που κόλλησε στην στεριά. Στη Ναύπακτο το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι βόλτα στο ενετικό λιμάνι. Επίσης, στον παραλιακό δρόμο θα βρεις κάθε λογής κατάστημα, από καφετέρια μέχρι εστιατόρια για όλα τα γούστα. Το κάστρο της Ναυπάκτου είναι ένα από τα καλύτερα και καλοδιατηρημένα κάστρα της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει πάει στη Ναύπακτο και να μην έχει ενθουσιαστεί ή σχεδόν κανείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved