Κούκλα η Ιταλία δεν λέμε, αλλά κούκλα είναι και η χώρα μας. Και ακριβώς για αυτό ψάχνονται οι γείτονες Ιταλοί για το πού ακριβώς θα πάνε. Και μπορεί η παράδοση να τους θέλει τα Ιόνια νησιά, καθώς αν έχεις μιλήσει ποτέ με Ιταλό θα έχεις μάθει ότι σίγουρα έχει πάει στην Κέρκυρα, αλλά αυτή τη φορά έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν βρισκόμαστε Ιόνιο.
Οι λόγοι που κάνουν τη Σύρο το πιο φιλόξενο μέρος της Ευρώπης
Συγκεκριμένα, στους προορισμούς της Ελλάδας που δεν έχουν τον συνωστισμό του μαζικού τουρισμού και που είναι ιδανικός για τους Ιταλούς εντόπισε η MyGreekSalad.it, η δημοφιλέστερη Ιταλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις διακοπές στην Ελλάδα. Η MyGreekSalad.it αποκαλύπτει μια νέα τάση στην οποία «οι Ιταλοί παθιάζονται πλέον με προορισμούς που ξεπερνούν το στερεότυπο των γαλανόλευκων επίπεδων σπιτιών».
Ούτε Κυκλάδες, ούτε Ιόνιο
Μένουμε στο ανατολικό Αιγαίο και μετά από έρευνα των προτιμήσεων των φίλων και των δημοσιογράφων του ιστότοπου, ξεχωρίζει το νησί του Πυθαγόρα ως ο απόλυτος «μυστικός» προορισμός που προσφέρεται για εξερεύνηση, ενώ στις άλλες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Χάλκη και η Νίσυρος. «Αυτό που κάνει τη Σάμο μοναδική είναι η εκλεπτυσμένη γοητεία της».
Οι ελληνικές «Μπαχάμες» βρίσκονται πιο κοντά από όσο περίμενες
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «αυτό που κάνει τη Σάμο μοναδική είναι η εκλεπτυσμένη γοητεία της που συνδυάζει πολιτισμό, μυθολογία, ένα μεγαλειώδες παρελθόν, ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, ονειρικές γεύσεις, σαγηνευτικές παραλίες για χαλάρωση ή τόνωση της ενέργειας και χωριά με έντονο χαρακτήρα». Έχοντας ως βασικό άξονα τα activities, την τοπική κουλτούρα και το πλούσιο ιστορικό «απόθεμα», αυξημένη είναι η ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού και των ταξιδιωτικών blogs στις ενημερωτικές προσπάθειες των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.
Για τη Σάμο
Η Σάμος είναι ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου πελάγους (περί το μέσον αυτού) και ανατολικά του Ικάριου πελάγους και ανήκει στον ομώνυμο νομό. Ανάμεσα στα άλλα το νησί είναι σήμερα γνωστό για το γλυκό μοσχάτο κρασί του «Νέκταρ», την βλάστηση και τα τουριστικά αξιοθέατά του. Επίσης, ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη Σάμο είναι και οι προσωπικότητες που ανέδειξαν την αρχαία ελληνική ιστορία, όπως τον Πυθαγόρα, τον φιλόσοφο Επίκουρο, τον αστρονόμο Αρίσταρχο τον Σάμιο που φέρεται να σχεδίασε τον πρώτο ηλιοκεντρικό χάρτη και άλλους. Επίσης στη Σάμο παρήχθησαν τα πρώτα χάλκινα αγάλματα, ενώ το 550 π.Χ. ήταν ξακουστά και τα αγγεία της Σάμου. Το Ηραίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.