Pexels Η Ευρώπη ενδείκνυται για τουρισμό τον Σεπτέμβριο

Αν σου μένει λίγη άδεια, μπορείς να «ψαχτείς» για τους 5 προορισμούς που σου βρήκαμε. 

Mπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρετάει, όμως το φθινόπωρο μας καλωσορίζει και έχει τεράστια γοητεία. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν προορισμοί που είναι ιδανικοί για αυτή την εποχή. Και έτσι παρακάτω σου προτείνουμε πέντε προορισμούς για να ταξιδέψεις φθινόπωρο στην Ευρώπη. Ξεκίνα να ψάχνεις για εισιτήρια.

 Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη που θα ξοδέψεις λιγότερα από ότι σε ελληνικό νησί

 

1. Ούμπρια, Ιταλία

Η φθινοπωρινή καρποφορία δεν μπορεί να αναδεικνύεται πουθενά καλύτερα από ότι στην Ούμπρια. Συνορεύει δυτικά με την Τοσκάνη και είναι αυτό που λέμε ο ιδανικός προορισμός για φαγητό. Εδώ θα βρεις μοναδικά τοπικά προϊόντα: Φακές, φασόλια και μανιτάρια, κάστανα και μαύρη τρούφα, σαφράν και λάδι. Και η συγκομιδή των σταφυλιών είναι σε πλήρη εξέλιξη, προσφέροντας μια συναρπαστική στιγμή για να γνωρίσεις τις διαδρομές του κρασιού, να επισκεφτείς αμπελώνες και μεσαιωνικά χωριά για οινογνωσίες. Επίσης, τον Νοέμβριο, η πρωτεύουσα της επαρχίας της Ούμπρια, Περούτζια, φιλοξενεί την Eurochocolate, μια γιορτή της σοκολάτας.

 

 

2. Κοπεγχάγη, Δανία

Στη δροσερή Κοπεγχάγη δεν θα βρεις πιο δημιουργικό φαγητό από εδώ. Θα βρεις κουζίνες με αστέρι Michelin οπότε το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή. Επίσης, ο κόσμος του καλοκαιριού έχει επιστρέψει στο σπίτι και η εποχή του φθινοπώρου είναι ιδανική για τουρισμό. Η εποχή έχει ακόμα πολλές ηλιόλουστες ημέρες για να απολαύσεις έξω, ενώ η πόλη προσφέρει μερικά υπέροχα αξιοθέατα. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για ζεστά ποτά, υπέροχα αρτοσκευάσματα, υπέροχους περιπάτους και επισκέψεις στα μουσεία και γκαλερί της Κοπεγχάγης.

Ούτε μία ελληνική πόλη στους ωραιότερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης

 

 

3. Μάλτα

Η μικροσκοπική Μάλτα έχει ωραίο μεσογειακό κλίμα και μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ωραίο καιρό. Πράγματι, με θερμοκρασίες γύρω στους 21°C , μπορείς να πας ακόμη θάλασσα. Αφιέρωσε χρόνο στην εξερεύνηση της πρωτεύουσας Βαλέτα που περιλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO. Επίσης, οι παραλίες είναι πιο καθαρές και ήσυχες και η πρώτη βροχόπτωση της σεζόν δίνει στην ύπαιθρο της Μάλτας μια λαμπερή πράσινη απόχρωση.

 


4. Λετονία

Ο Οκτώβριος είναι μια τέλεια ευκαιρία για να περιπλανηθείς στα υπέροχα άγρια μέρη της Λετονίας με ζεστό καιρό. Οι ημέρες εξακολουθούν να έχουν διάρκεια, οι χειμωνιάτικοι άνεμοι δεν έχουν αρχίσει να φυσούν και τα χρώματα του φθινοπώρου είναι στα καλύτερά τους. Πήγαινε προς το Εθνικό Πάρκο Gauja, όπου μπορείς να θαυμάσεις μεσαιωνικά κάστρα και ομιχλώδεις πλωτές οδούς σε μια «θάλασσα» από κίτρινα χρυσά δέντρα. Υπάρχουν άφθονα μονοπάτια πεζοπορίας, από σύντομες βόλτες μέχρι μεγάλες διαδρομές κατά μήκος του ποταμού Gauja. Εναλλακτικά, πήγαινε στο Εθνικό Πάρκο Ķemeri, δες τα φθινοπωρινά χρώματα στα καλύτερά τους.

 

 

5. Μαυροβούνιο

Τα βουνά του Μαυροβουνίου παραμένουν ανοιχτά και υπέροχα για πεζοπορία μέχρι τον Νοέμβριο. Και ποια βουνά; Τα ψηλότερα που βρίσκονται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Durmitor που βρίσκεται στη λίστα της UNESCO. Πρόκειται για ορεινό όγκο στο βορειοδυτικό Μαυροβούνιο. Αποτελεί τμήμα των Δειναρικών Άλπεων. Η υψηλότερη κορυφή του, το Μπόμποτοβ Κουκ, φτάνει τα 2.523 μέτρα. Ο ορεινός όγκος περιορίζεται από το Φαράγγι του Τάρα στα βόρεια, το Φαράγγι του Πίβα στα δυτικά και από το Φαράγγι του Κομαρίντσα. Από τα ωραιότερους φυσικούς προορισμούς.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved