Οι λόγοι που κάνουν τη Σύρο το πιο φιλόξενο μέρος της Ευρώπης

Θεωρείται το πιο φιλόξενο νησί της Ευρώπης. 

Η χώρα μας ξέρει από καλή φιλοξενία και σίγουρα δεν είναι τυχαίο και το «Ξένιος Δίας», ωστόσο από ότι φαίνεται υπάρχει ένα ελληνικό νησί που είναι ακόμη πιο φιλόξενο από τον μέσο όρο. Και το γεγονός ότι η Ερμούπολη έχει αναδειχθεί το πιο φιλόξενο μέρος στην Ευρώπη καθόλου τυχαίο δεν είναι. Μάλιστα, η Telegraph μας αποκαλύπτει τα μυστικά της, καθώς το Forbes κατέταξε τον αρχοντικό οικισμό μεταξύ των πιο φιλόξενων τόπων του κόσμου και κάπως έτσι η εφημερίδα Telegraph έστειλε ανταποκρίτρια για να επαληθεύσει αν όλα όσα αναφέρονται ισχύουν.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο τής Heidi Fuller-Love: «Στην έξοδο από το σχεδόν άδειο πλοίο σε έναν ευρύχωρο παραλιακό πεζόδρομο με παραδοσιακές ταβέρνες και ζεστά καφέ -χωρίς ούτε ένα McDonalds στον ορίζοντα- εντυπωσιάστηκα αμέσως από την ήρεμη ατμόσφαιρα. Πόσο διαφορετική από το λαμπερό αδελφό νησί, τη Μύκονο, που απέχει μόλις 30 λεπτά με το πλοίο».

 

 

Και συνέχισε: «Πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο μου, στην άλλη πλευρά του λιμανιού, έκανα τεστ στη διάσημη φιλικότητα των ντόπιων ζητώντας οδηγίες για μέρη που δεν υπήρχαν. Και συνεχίζει: «Ρώτησα μια ομάδα συνταξιούχων που έπαιζαν τάβλι προς τα πού είναι το Ritz-Carlton. Εκείνοι άφησαν στην άκρη τα πούλια, συμβουλεύτηκαν το Google Maps και τηλεφώνησαν σε φίλους σε μια απέλπιδη προσπάθεια για να με βοηθήσουν. Η Ελλάδα φημίζεται για τη φιλοξενία και την αγάπη της για τους ξένους, αλλά αυτό ήταν εντυπωσιακό», είπε η Βρετανίδα ανταποκρίτρια.

Νησί των Κυκλάδων στα πιο φιλόξενα του κόσμου

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Fuller επισκέφθηκε το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης όπου μίλησε με τον έφορο Αχιλλέα Δημητρόπουλο, ο οποίος της εξήγησε ότι η Ερμούπολη πάντα καλωσόριζε τους ξένους. «Στον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, η Σύρος κήρυξε ουδετερότητα, οπότε πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων έμποροι και ναυπηγοί, κατέφυγαν από άλλα νησιά και εγκατέστησαν επιχειρήσεις εδώ. Μου έδειξε το πρωτότυπο ενός αυτοκινήτου Enfield 8000, ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που κατασκευάστηκε εδώ το 1973 όταν ο μεγιστάνας της Tesla, ο Μασκ, ήταν ακόμα σε βρεφική ηλικία».

Ελληνικό νησί ανάμεσα στους Καλοκαιρινούς Παραδείσους του 2024

Ακόμη, η ανταποκρίτρια περιγράφει την βόλτα της με τον ιδρυτή του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου «Hermoupolis Heritage», ο οποίος επιχείρησε να δώσει μια απάντηση στο καίριο ερώτημα γιατί η Ερμούπολη είναι τόσο φιλόξενη;

«Το νησί μας είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν στην Ερμούπολη είναι δημόσιοι υπάλληλοι – οπότε δεν εξαρτόμαστε από τον τουρισμό για να ζήσουμε. Δεν χρειάζεται να προσποιούμαστε ότι είμαστε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που είμαστε. Ο πληθυσμός μας είναι επίσης ισομερώς μοιρασμένος μεταξύ Ορθόδοξων και Καθολικών – αυτό θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με αυτό».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved