Φάγαμε «βρώμικο» σε υψόμετρο δυόμιση χιλιάδων μέτρων

Σαν φτάσεις στην κορυφή του βουνού του Nufenenpass, το «Ηighest Street Food of Switzerland» είναι η καλύτερη ανταμοιβή μιας ατέλειωτης ανηφόρας.

Το φετινό καλοκαίρι με τις υπερβολικές τιμές σε ακτοπλοϊκά και τη διαμονή των ελληνικών νησιών, έδωσαν σε ορισμένους travelers (μεταξύ αυτών και σε μένα) την άποψη ότι «στο εξωτερικό να πάω, θα δώσω τα ίδια χρήματα». Επομένως αντί να ταξιδέψω με προορισμό κάποιο νησί των Κυκλάδων ή του Ιονίου στρυμωγμένος μέσα στο πλοίο, η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου με βρήκε στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας.

Ακούγομαι αντιτουριστικός; Ίσως. Σίγουρα, όμως έζησα κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τα συνηθισμένα καλοκαίρια. Αντί για παραλίες και καύσωνα (όχι ότι δεν είχε ζέστη εκεί πάνω), εγώ έβλεπα υπέροχα πράσινα τοπία, όμορφους δρόμους, σπιτάκια-καταφύγια και μια ατέρμονη ηρεμία. Και μέσα σε όλα αυτά, ένα Street Food στην κορυφή ενός βουνού στην περιοχή Nufenenpass.

Πώς θα απολαύσεις σουβλάκια χωρίς να έχεις ενοχές;

Καλώς ήρθατε στο «βρώμικο» τοποθετημένο στο μεγαλύτερο υψόμετρο

Εκεί που ο δρόμος έμοιαζε με «φιδάκι» καθώς ανεβαίναμε το βουνό με το αυτοκίνητο, παρακολουθώντας δύσμοιρους ποδηλάτους να επιχειρούν να ανέβουν στην κορυφή, συνειδητοποιήσαμε ότι πολύς κόσμος έχει αρχίζει να μαζεύεται εκεί που τελειώνει η ανηφόρα.

Στην κορυφή, λοιπόν, ένα μίνι θέρετρο λειτουργούσε σαν pit stop για τους ταξιδιώτες, ωστόσο, αυτό που μας ανάγκασε τελικά να σταματήσουμε βρισκόταν καμιά 50αριά μέτρα μετά. Μια μικρή πινακίδα πλάι σε μία ψησταριά (!) σε προκαλούσε να παρκάρεις και να κοντοσταθείς για λίγα λεπτά.

 

 

Ένας χαρούμενος τύπος, ονόματι Μισέλ, κάτοικος του κοντινού χωριού είχε στήσει την ψησταριά του, έναν πάγκο και σου έδινε έναν πολύ νόστιμο λόγο για να απολαύσεις την μικρή λίμνη στην κορυφή του βουνού και την μοναδική θέα των Ελβετικών Άλπεων.

Έχοντας λίγο χιόνι από τα γύρω βουνά, αλλά τον ήλιο να χτυπάει όπως στην Ελλάδα, η ατμόσφαιρα ήταν ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις και να τσιμπήσεις κάτι μικρό. Ένα Street Foord με λίγα λόγια. Μικρό στο μάτι, όμως άλλο πράγμα να το δοκιμάζεις. 

 

@chriskavouras Φάγαμε "βρώμικο" στα 2,5 χιλιόμετρα ύψος ?? στην Ελβετία. #CapCut #higheststreetfoodofswitzerla nd #streetfood #greektiktok #viral #summertravel ♬ πρωτότυπος ήχος - chriskavouras

 

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι από το πουθενά έρχονται τα ωραία στη ζωή μας, ακόμα και αν αυτά πρόκειται να ικανοποιήσουν μονάχα το στομάχι μας. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved