Ούτε μία ελληνική πόλη στους ωραιότερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης

Τουλάχιστον είναι κοντά μας. Ποιες είναι όμως οι πρώτες 15 που ψηφίστηκαν; 

Το διάσημο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure έδωσε τα δικά του βραβεία για τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης  (World’s Best Awards), με τους νικητές να προκύπτουν μετά από μια μεγάλη ψηφοφορία του κοινού. Περίπου 185.000 ταξιδιώτες συμμετείχαν φέτος στην έρευνα και ψήφισαν, μεταξύ άλλων, τις αγαπημένες τους πόλεις στην Ευρώπη με κριτήρια  όπως τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία, το φαγητό και τις επιλογές στα ψώνια. 

Οι δέκα πιο γραφικές τοποθεσίες για roadtrip στην Eυρώπη

Πώς λειτουργεί η ψηφοφορία

Κάθε χρόνο για την έρευνα World's Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες να βαθμολογίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και άλλα. Πάνω από 186.000 αναγνώστες T+L συμμετείχαν στην έρευνα του 2024.  Πάμε να δούμε τη λίστα και όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο:

 

 

1. Φλωρεντία, Ιταλία

Ναι, έχει κόσμο, και ναι, οι ουρές στα μουσεία είναι μεγάλες και ναι, το καλοκαίρι μπορεί να είναι τόσο ζεστό όσο και η φωτιά. Και όμως υπάρχει λόγος που οι αναγνώστες ψήφισαν την πρωτεύουσα της Τοσκάνης ως την καλύτερη πόλη στην Ευρώπη. «Η Φλωρεντία είναι καταπληκτική», γράφει ένας ψηφοφόρος και συνεχίζει «πλούσια σε ιστορία και σίγουρα ένα ρομαντικό μέρος».
Βαθμολογία αναγνώστη: 90,55


2. Φουντσάλ, Πορτογαλία

Είναι τα πλακόστρωτα δρομάκια, η θέα στον ωκεανό ή οι υπερχειλισμένοι πάγκοι με φρούτα στις υπαίθριες αγορές που προσελκύουν τους επισκέπτες; Φυσικά, όλα τα παραπάνω. Η πορτογαλική πόλη φαίνεται ότι έχει κερδίσει τις καρδιές των ταξιδιωτών.
Βαθμολογία αναγνώστη: 89,82

 

 

3. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Με θέα στην απάνεμη παραλία La Concha, αυτή η μικρή πόλη μαγεύει με την παραλία και τα στενά δρομάκια της. Και όπως αναφέρουν οι αναγνώστες: «Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης με το πιο εξωπραγματικό φαγητό».

Βαθμολογία αναγνώστη: 89,66

4. Μαρμπέγια, Ισπανία

«Άθικτη από τον χρόνο», περιγράφει ένας αναγνώστης αυτή την ηλιόλουστη παραλιακή πόλη στην Κόστα ντελ Σολ, ωστόσο η Παλιά Πόλη της Μαρμπέγια. Η ακτογραμμή της έχει σύγχρονα θέρετρα και παραλίες που αποτελούν παράδεισο για τους λάτρεις του ήλιου.
Βαθμολογία αναγνώστη: 89,57

Πέντε ψαγμένοι προορισμοί για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη

5. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Οι αναγνώστες συνεχίζουν να ερωτεύονται αυτή τη μαγευτική τουρκική πόλη. «Κατά τη γνώμη μου, η Κωνσταντινούπολη είναι η πιο σημαντική πόλη στον κόσμο», γράφει ένας αναγνώστης. «Είναι νούμερο ένα με την ιστορία, τον πολιτισμό, την τοποθεσία και την ομορφιά της».
Βαθμολογία αναγνώστη: 89,15

6. Πόρτο, Πορτογαλία

Αυτή η πολυαγαπημένη πόλη, σχεδόν δύο ώρες οδικώς από την οινοπαραγωγική περιοχή Douro Valley, επαινείται από τους αναγνώστες ανάμεσα στα άλλα για τα ρομαντικά καφέ της και τη νυχτερινή ζωή της.
Βαθμολογία αναγνώστη: 88,85

 

 

7. Ρώμη, Ιταλία

«Η Αιώνια Πόλη δεν παύει ποτέ να είναι σαγηνευτική», γράφει ένας αναγνώστης. Με αρχαία ιστορία σε κάθε γωνιά,  «Κάθε μέρα υπήρχε μια νέα περιπέτεια», λέει ένας άλλος.
Βαθμολογία αναγνώστη: 88,44

8. Βαρκελώνη, Ισπανία

Η καταλανική πρωτεύουσα έχει γίνει κάτι σαν αφίσα για υπερτουρισμό, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την εκτίμηση των αναγνωστών μας. Γράφει ένας αναγνώστης: «Η πρόσφατη επίσκεψή μας στη Βαρκελώνη δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια ερωτική σχέση με μια πόλη που συνδυάζει αβίαστα την ιστορία, τον πολιτισμό και το ζωντανό σύγχρονο πνεύμα».
Βαθμολογία αναγνώστη: 87,94

9. Μαδρίτη, Ισπανία

«Αν ο κόσμος ήταν σχολείο», γράφει ένας αναγνώστης, «η Μαδρίτη είναι το ωραίο παιδί». Σύμφωνα με κάποιον άλλον, «Η αγάπη για τη ζωή κυλάει στο αίμα τους και είναι απολύτως μεταδοτική». Οι αναγνώστες ξεχωρίζουν τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης, τα ήρεμα πάρκα και τους κήπους.
Βαθμολογία αναγνώστη: 87,46

10. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Αρκετοί αναγνώστες σχολίασαν τις «προπονήσεις» που έκαναν εξερευνώντας την πόλη. Κι όμως, «η Λισαβόνα έχει κλέψει την καρδιά μου», γράφει ένας αναγνώστης. «Είναι μια υπέροχη πόλη, εξαιρετικά ρομαντική».
Βαθμολογία αναγνώστη: 87,27

11. Σεβίλλη, Ισπανία

Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας κερδίζει επαίνους, όμως η πιο μαγευτική πτυχή της Σεβίλλης φαίνεται πως είναι οι ζεστοί κάτοικοί της: «Φιλικοί και παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν την πόλη τους». «Αγαπήσαμε την πόλη γιατί όλοι ήταν τόσο πρόθυμοι να μας αφήσουν να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους», γράφει ένας ταξιδιώτης. 
Βαθμολογία αναγνώστη: 87,23

 

 

12. Εδιμβούργο, Σκωτία

«Πνευματική και κομψή», περιγράφει ένας αναγνώστης τη σκωτσέζικη πρωτεύουσα.  Σύμφωνα με έναν άλλο, «το φαγητό είναι πολύ καλό και τα ουίσκι ακόμη καλύτερα».
Βαθμολογία αναγνώστη: 87,11

13. Γρανάδα, Ισπανία

Σχεδόν όλοι οι θαυμαστές αυτής της πόλης σχολίασαν την Αλάμπρα, ωστόσο η Γρανάδα είναι κάτι περισσότερο από το πιο διάσημο ορόσημό της. Μερικά από τα δημοφιλή σχόλια είναι: «Μην χάσετε το τρόλεϊ σε εξωτερικούς χώρους» «άνετα εστιατόρια», «όμορφοι δρόμοι» και «μοντέρνα νυχτερινή ζωή».
Βαθμολογία αναγνώστη: 87,05

 

 

14. Σιένα, Ιταλία

Θέλετε να ξεφύγετε από τα πλήθη της Φλωρεντίας; Αυτή η περιτειχισμένη πόλη της Τοσκάνης είναι εξαιρετικά γοητευτική: «Η Σιένα ήταν απολύτως μαγική για εμάς», γράφει ένας αναγνώστης. «Έχει όμορφες εκκλησίες, πλατείες και μεσαιωνικούς δρόμους».
Βαθμολογία αναγνώστη: 86,75

15. Αλικαρνασσός, Τουρκία

Αυτή η αρχαία πόλη προσφέρει απολαύσεις τόσο από το παρελθόν όσο και στο παρόν, από αρχαιολογικούς χώρους έως έντονη νυχτερινή ζωή. «Η πόλη είναι όμορφη, με κτίρια καλυμμένα με μπουκαμβίλιες», αναφέρει ένας από τους αναγνώστες.
Βαθμολογία αναγνώστη: 86,74

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved