«Παγιδευμένοι» στην αβάσταχτη χαλαρότητα της παραλιακής California

Βρεθήκαμε στην Δυτική Όχθη των ΗΠΑ και δεν σκεφτήκαμε στιγμή να πάμε στα βασικά αξιοθέατα.

Αποστολή στο Los Angeles, Χρήστος Κάβουρας

California ακούς και στο μυαλό σου έρχονται εκείνες οι μαγικές εικόνες από τις ταινίες του Hollywood, οι βόλτες στο Malibu Beach και τα δρομολόγια στη Sunset Boulevard. Το Los Angeles, βλέπεις δεν είναι δα και ένα μέρος που σαν Ευρωπαίος μπορείς να το επισκέπτεσαι συχνά για να αναλογιστείς το πόσο εντυπωσιακό είναι, αλλά κυρίως το πόσο αχανής είναι η περιοχή. 

Έτσι και βρεθείς εκεί χρειάζεσαι χοντρικά τρεις βδομάδες για να μπορέσεις να πεις ότι επισκέφθηκες τα κύρια points του, καθώς είναι ενδεικτικό ότι για να πας από την μία άκρη της πόλης στην άλλη χρειάζεσαι μια ολόκληρη μέρα.

Από τη στιγμή που βρεθήκαμε καλεσμένοι της Ubisoft μέσω της CD Media στο Los Angeles προκειμένου να είμαστε παρόντες στο event του νέου videogame Star Wars Outlaws, ήταν ευτυχές γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να είμαστε στο κέντρο του Los Angeles, αλλά στην περιοχή Santa Ana.

Ένα μέρος που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα είχαμε καν επισκεφθεί ως τουρίστες, μια περιοχή που δεν ξέραμε ότι θα μας έκανε να τη λατρέψουμε τόσο, κυρίως για τον χαλαρό της «αέρα» και για την τρομερή ενέργεια στην παραλιακή του πλευρά. Εκεί που βρισκόταν η απέραντη Huntington Beach.


 Μαγεμένοι στην πλευρά της Surf City

Σε ποιον να το πεις ότι ταξίδεψες μέχρι την California και δεν πάτησες το πόδι σου στο κέντρο της πόλης του LA, ότι δεν περπάτησες στον περίφημο Hollywood Walk of Fame, δεν είδες έναν αγώνα των Lakers ή των Clippers στην Crypto.com Arena (άλλοτε Staples Center) ή δεν μύρισες τον Ειρηνικό Ωκεανό από την παραλία του Malibu ή της Venice Beach.

Ναι, σαφώς και η Πόλη των Αγγέλων φημίζεται για το Hollywood και την λάμψη του, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν βρισκόμασταν στην «εμπορική» πλευρά της, έκανε την εμπειρία μας πιο special από αυτό που μπορούσαμε να περιμένουμε.

Και στην εμβληματική Huntington Beach, του Orange County βιώσαμε μια χαλαρότητα που ούτε στα ελληνικά νησιά δεν την νιώθεις. 

 Έρωτας με την πρώτη ματιά στο Huntington Beach

Αν έχεις έναν λόγο να ξέρεις την Santa Ana, αυτό είναι ίσως το ότι είναι κοντά στο The O.C. τη σειρά που απολαμβάναμε την Mischa Burton και τον Adam Brody στα χρόνια τους στο σχολείο του Newport (είναι ακριβώς από δίπλα), αλλά αυτό που αντικρίσαμε ξεπέρασε ακόμα και τη νοσταλγία μας για την σειρά των εφηβικών μας χρόνων.


Διότι στην παραλία Huntington γίναμε ένα με την χαλαρότητα και την ηρεμία που σου προσδίδει μια διαφορετική θάλασσα, όπως αυτή του Ειρηνικού Ωκεανού. Η αίσθηση της ελευθερίας και της χαλάρωσης που αποπνέει ο τόπος, οι αμμώδεις εκτάσεις που δεν έχεις ιδέα από πού αρχίζουν και κυρίως πού τελειώνουν, σε προκαλούν για βόλτες κατά μήκος της ακτής ή για ηλιοθεραπεία κάτω από τον καλιφορνέζικο ήλιο.

Αυτή η εύθυμη διάθεση όλων των ανθρώπων, η δύναμη της θάλασσας που λειτουργούσε σαν μαγνήτης και παρέσερνε τον κόσμο να απολαύσει την ηρεμία της σε υπνώτιζε συνεχώς, όπως και τα μεγάλα κύματα τους αναρίθμητους σέρφερς.

 Μια προκυμαία που δεν χορταίνεις να περπατάς

Και πού βρίσκεται η καλύτερη θέα της περιοχής; Μα προφανώς στην ατελείωτη προκυμαία της. Η προκυμαία της Huntington Beach είναι ένα άλλο αξιοθέατο που και να θες να αποφύγεις, δύσκολα θα τα καταφέρεις.


Πόσο συχνά άλλωστε μπορείς να πεις ότι βαθίζεις για αρκετή ώρα -εμμέσως- πάνω στον Ειρηνικό Ωκεανό απολαμβάνοντας τον υπέροχο ορίζοντα; Από όπου και αν κοιτάξεις, είτε από τα πλαϊνά κυάλια, είτε από το τελευταίο σημείο της προβλήτας, το θέαμα είναι ονειρεμένο. Μοναδικό. 

Μια εικόνα που σου αποτυπώνεται στο μυαλό και δεν χρειάζεται κάποια φωτογραφία για να τη θυμάσαι (εννοείται ότι έβγαλα). 


Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά σε ένα τόσο ξεχωριστό μέρος όπως το Huntington Beach. Είτε απολαμβάνεις τα κύματα και τους σέρφερς, είτε περπατάς στην προκυμαία, είτε ακόμα περιπλανιέσαι ανάμεσα στα ατελείωτα μαγαζάκια και μπαράκια που βρίσκονται κοντά ή πάνω στην παραλιακή οδό, η Huntington Beach προσφέρει μια γεύση από την καλιφορνέζικη ζωή που είναι δύσκολο να την ξεχάσεις.

Μια ενέργεια εντελώς διαφορετική από την φρενίτιδα και την τρέλα άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ (βλ. Manhattan), που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως βρίσκεσαι στο συγκεριμένο μέρος. Σίγουρα όμως προκαλεί ένα συναίσθημα που αρκετοί μπορεί να ζηλέψουν.

Αυτό της αίσθησης του να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι τόσα μίλια μακριά από το σπίτι σου, νιώθοντας ότι έχει πραγματικά ηρεμήσει η ψυχή σου. 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved