28 ιδανικά μέρη για να πας διακοπές στην Ελλάδα σύμφωνα με τους Βρετανούς

Όπως προκύπτει από τους Times, ο νο.1 προορισμός είναι έκπληξη.

 

Τους 28 σούπερ προορισμούς στην Ελλάδα για να πάει κάποιος διακοπές προτείνει η Βρετανική Times, όπου συνιστά την Ελλάδα το 2024 ως το ιδανικό μέρος. Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι όμορφες θάλασσες και οι παραλίες της Ελλάδας, τα πανέμορφα νησιά και τα άγρια ορεινά τοπία, τα παραδοσιακά χωριά, οι ιστορικές πόλεις, το εξαιρετικό φαγητό και το κρασί, οι εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι, η έντονη νυχτερινή ζωή, ο καθαρός ουρανός και οι έναστρες νύχτες διαμορφώνουν έναν προορισμό μοναδικό στον κόσμο που αξίζει να επισκέπτεστε ξανά και ξανά».

Λίμνη της Ελλάδας σε λίστα με τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου

Για φέτος η κορυφαία επιλογή είναι η Άνδρος που διαθέτει αμέτρητα αρχαία μονοπάτια. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Ύδρα, η Εύβοια, η Αίγινα, η Κως, η Κύθνος, η Λευκάδα, τα Ζαγοροχώρια για πεζοπορία, το Μεγανήσι και η Μήλος. Ακολουθούν η Νάξος, η Πάτμος, οι Παξοί με τις θαλάσσιες σπηλιές, οι Σπέτσες, η Ρόδος, η Σίφνος, η Σκόπελο, η Σκιάθος, ο Πόρος, η Σύμη, το Πήλιο, η Χαλκιδική, η Μάνη, η Τήλος, τα Κύθηρα με τους καταρράκτες και η Κάλυμνος για αναρρίχηση.

Τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα των νησιών μας;

Για την κορυφή της λίστας για την Άνδρο αναφέρεται:

«Στο νησί της Άνδρου έχουν περάσει μερικές από τις πλουσιότερες ναυτιλιακές δυναστείες της Ελλάδας. Η άψογη νεοκλασική πόλη, στοιβαγμένη σε μια στενή χερσόνησο, έχει δρομάκια στρωμένα με μάρμαρο. Πέρα από αυτό υπάρχουν παραλίες για κάθε γούστο, μερικές σε άνυδρα τοπία, και ένα χαλαρό θέρετρο στο Μπατσί. Ωστόσο, το κύριο δέλεαρ στην Άνδρο είναι τα μίλια αρχαίων μονοπατιών της, που διασχίζουν τους πυκνόδασους λόφους και τα ορεινά χωριά του νησιού, όλα καταπράσινα με πηγές και καταρράκτες. Το ελληνικό παρατσούκλι της πλούσιας, εμπορικής γνώσης Άνδρου είναι «Μικρή Αγγλία», έτσι καταλήγει το άρθρο».

Πάρε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σου φαι

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved