Η Ελαφόνησος είναι το νησί που δεν θέλουμε να αλλάξει ποτέ

Το νησί που μάθαμε να αγαπάμε και που για πάντα θα επισκεπτόμαστε.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του κόσμου ακούγοντας την λέξη Ελαφόνησος, είναι κάμπινγκ και θάλασσα. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Για πολλά χρόνια, Έλληνες και όχι μόνο ζούσαν την εμπειρία και πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν για πρώτη φορά στο κάμπινγκ της Ελαφονήσου. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό πράγμα που γεμίζει την καρδιά σου. Η θάλασσα όμως; Σίγουρα. Ειδικότερα, η Ελαφόνησος στο δικό μου μυαλό, ήταν πάντα τόπος απόλυτης ανάπαυλας. Ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και μία καλή ψαροταβέρνα, για να περάσεις καλά στις διακοπές σου. Είναι βασικά ο προορισμός του less is more, αν και υπάρχουν και αξιόλογα μπαράκια και δεν πρόκειται να λείψει τίποτα από όσους θέλουν και το κάτι παραπάνω από ένα ταβερνάκι.

 

 

Όλα όμως τα προβλήματα και οι έγνοιες, τελειώνουν με το που περάσεις απέναντι από την Πούντα Λακωνίας. Καταλαβαίνεις από τα νερά που διασχίζει το ferry ότι η Ελαφόνησος είναι σαν την Neverland του Πήτερ Παν. Μεταφέρεσαι κυριολεκτικά σε ένα μαγικό μέρος που θα μπορούσε να ξεχειλίζει από αιώνιο καλοκαίρι. Οι αποστάσεις στο νησί είναι μικρές, πράγμα που κάνει την κατάσταση ευκολότερη στις μετακινήσεις. Επίσης έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενος βιότοπος Natura, τόσο για τη χλωρίδα όσο και για την πανίδα της.

Τρεις ελληνικές παραλίες που πρέπει να πας μαζί της το καλοκαίρι

Το μεγάλο ατού όμως είναι οι παραλίες. Όλοι μιλούν, Έλληνες και ξένοι για το Σαρακήνικο και τον Σίμο, με την παραλία της Λευκής στα ανατολικά να κρατάει και αυτή ψηλά την σημαία των πιο ωραίων παραλιών του νησιού. Η παραλία του Αγλύφτη στα ανατολικά είναι και για εκείνους που θέλουν να βγουν στα ανοιχτά με τα κρις κραφτ, αν και ακόμα προτιμέστερη για θαλάσσια σπορ είναι εκείνη του Καλογερά. Η Παναγιά, είναι εκείνη με τα εξίσου πανέμορφα νερά αλλά εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα. Όπως λένε χαρακτηριστικά όσοι πηγαίνουν κάθε χρόνο, «όπου και να πέσεις τα νερά είναι υπέροχα».

 

 

Από τις διακοπές δεν πρέπει να λείπει το καλό φαγητό. Το Νησιά της Παναγιάς είναι γνωστό για την εξαιρετική του θέα, αλλά έχει εξίσου εξαιρετικά θαλασσινά και μεζέδες. Τα περισσότερα από τα μαγαζιά βρίσκονται στο λιμάνι αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση πρόβλημα για όσους θα περπατήσουν το βράδυ στο νησί. Η ψαροταβέρνα του Αρώνη είναι ίσως από τα διαχρονικά του νησιού – και πεντανόστιμο μιας και ό,τι κάνει με τα θαλασσινά είναι μοναδικό. Υπάρχει το «Στα Καλά Καθούμενα» για μεζέδες, το «Αντιμάμαλο» για ακόμα περισσότερο ψάρι, ενώ υπάρχουν και δύο εξαιρετικά σουβλατζίδικα για όσους θέλουν κάτι πιο γρήγορο, η «Τράκαινα» και η «Γυροφωλιά» - πεντανόστιμα και τα δύο. Από τα πιο κλασσικά καφέ για να πιείς είτε το καφέδακι είτε την μπίρα σου είναι το «Στην Άκρη» και για τους γλυκατζήδες να δοκιμάσεις παγωτό με βάφλα στον «Κουμπάρο».

Όπου και αν έχεις αποφασίσει να πας, η Ελαφόνησος αξίζει την προσοχή σου. Και θα χαθείς μέσα στην ομορφιά της χωρίς δεύτερη σκέψη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved