Το νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο που αποθεώνει η Le Figaro
Κάτι ξέρουν οι Γάλλοι.
 

Δεν έχουν τέλος τα αφιερώματα από τον ξένο Τύπο για τη χώρα μας, καθώς όλο και περισσότερες αναφορές γίνονται στα νησιά μας. Και μας αρέσει πολύ που βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι προορισμοί μπαίνουν στα άρθρα. Αυτή τη φορά την τιμητική τους με άρωμα Γαλλίας έχουν οι Λειψοί.

Όπως αναφέρει η Le Figaro: «Οι Λειψοί με τα δεκάδες εξωτικά νησάκια θυμίζουν κομφετί και διαθέτουν μια εξωπραγματική ομορφιά που ερωτεύονται σφόδρα οι επισκέπτες».

Τα 31 καλύτερα νησιά της χώρας μας

Συγκεκριμένα, οι Λειψοί βρίσκονται κάπου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στη Λέρο και στην Πάτμο, 24 νησίδες και 6 βράχοι σχηματίζουν μια εκθαμβωτική ελληνική Πολυνησία. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησάκι και μυθολογική γη της Καλυψώς που σαγήνευσε τον Οδυσσέα στο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.
Και γιατί να πας στους Λειψούς;

 

 

Θα βρεις μια μικρή «Πολυνησία» στο Αιγαίο, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα μοναδικής ομορφιάς και απαράμιλλου φυσικού πλούτου. Θα εντυπωσιαστείς από τα ασβεστωμένα καλντερίμια του αμφιθεατρικού Χωριού, το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς του Χάρου (1600) που δεσπόζει σε μια καταπράσινη περιοχή, γεμάτη ελαιόδεντρα και αμπέλια, ανατολικά του Χωριού. Μπορείς να περιηγηθείς στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου, στο ψηλότερο σημείο του νησιού, για να θαυμάσεις τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης.

3 λόγοι για να κανονίσεις weekend στον Πόρο

Επίσης έχει υπέροχες παραλίες όπως είναι η Κατσαδιά, που είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες των Λειψών με ωραία αμμουδιά, καταγάλανα ρηχά νερά και μεγάλα δέντρα που προσφέρουν σκιά. Ακόμη, φημισμένη είναι η παραλία Πλατύς Γιαλός που είναι από τις ωραίες παραλίες των Λειψών γύρω από έναν μικρό κολπίσκο με χρυσαφένια αμμουδιά και τιρκουάζ νερά που βαθαίνουν σταδιακά, στα βορειοδυτικά του νησιού. Ακόμη, θα βρεις τη Λιεντού την πιο φημισμένη παραλία των Λειψών, ιδιαίτερα δημοφιλής για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω των κρυστάλλινων ρηχών νερών της.

Τέλος, σου λέμε ότι μπορείς να κάνεις εκδρομή στα κοντινά νησάκια στους μαγευτικούς Αρκιούς και στο ονειρικό Μαράθι, δύο εξωτικούς παραδείσους των Μικρών Δωδεκανήσων.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved