Το κρυφό παραδεισένιο νησί που βρίσκεται δίπλα από τη Μύκονο

Συνδυάζει ιστορία και θάλασσα.

 

Υπάρχουν οι Κυκλάδες, υπάρχει η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Σίφνος, η Μήλος και όλα αυτά τα ξακουστά νησιά με τη διεθνή φήμη. Ωστόσο, υπάρχουν και μικροί παράδεισοι που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη, έναν από αυτούς θα βρεις και σε αυτό το άρθρο. Μιλάμε για τη Ρήνεια που είναι κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Βρίσκεται κοντά στη Μύκονο και η έκτασή της είναι 13,904 τ.χλμ. Το μήκος των ακτών της φτάνει τα 43 χιλιόμετρα. Η Ρήνεια σήμερα είναι ακατοίκητη και ανήκει στον Δήμο Μυκόνου.

Αυτόν τον παράδεισο ανακάλυψε η Βρετανική «The Sun», όπου την εκθειάζει σε αφιέρωμά της. Όπως αναφέρει: «Είναι ένα κρυμμένο ελληνικό παραδεισένιο νησί που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν με παρθένες παραλίες και νερά που θυμίζουν Μαλδίβες». Και σημαντική είναι η πληροφορία ότι το ταξίδι από τη Μύκονο διαρκεί μισή ώρα. Έχει 60 περίπου εγκαταλελειμμένα σπίτια και οι αγρότες επιτρέπεται να εργάζονται στο νησί και οι κατσίκες τους να τρέχουν τριγύρω.

Ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις «Blue Lagoon» του κόσμου

Το King-like Concierge έγραψε σχετικά: «Πρόκειται για έναν μικρό θησαυρό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Μύκονο» αναφέροντας ακόμη ότι «πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις απίστευτες ομορφιές που περιμένουν να ανακαλυφθούν εδώ». Παρόμοιες πληροφορίες προήλθαν από έναν ντόπιο της Μυκόνου, ο οποίος είπε πρόσφατα στο «Sun Travel» ότι τα νερά εκεί «μοιάζουν με τις Μαλδίβες, αλλά είπε ότι οι άνθρωποι συχνά το παραβλέπουν ως μέρος για επίσκεψη.

 

 

Σμαραγδένιες παραλίες και αρχαιολογικοί χώροι

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού λέγεται ότι είναι η Αμπελιά, η Λιά, η Στενά και η Γλυφάδα. Εκτός από τη θάλασσα θα ανακαλύψεις και συναρπαστική ιστορία. Συγκεκριμένα, ολόκληρο το νησί είναι ένας προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί άλλο κτίριο εκεί. Υπάρχουν ερείπια των αρχαίων χριστιανικών εκκλησιών και των ελληνικών ναών, καθώς και τις ταφικές πέτρες των πολεμιστών από χιλιάδες χρόνια πριν.

Τα 31 καλύτερα νησιά της χώρας μας

Πώς να φτάσεις στο νησί

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις στο νησί είναι με πλοίο και με ιδιωτικά σκάφη – ταξί που κατευθύνονται προς το νησί από τη Μύκονο. Μπορείς να ψάξεις για ομαδικές εκδρομές που περιλαμβάνουν επίσκεψη στο νησί. Αν φυσικά, υπάρχει budget μπορείς να το κανονίσεις σε ιδιωτικό σκάφος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved