Πού βρίσκονται οι φυσικές πισίνες στην Ελλάδα;

Από την Κρήτη μέχρι τη Σαμοθράκη.

 

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τη θάλασσα, τον ήλιο και τα καλοκαίρια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες αλλά που μπορείς να κάνεις στη χώρα μας και να σε ενθουσιάσουν. Όπως το να πας σε μία φυσική πισίνα. Και τι σημαίνει αυτό; Να επισκεφθείς αυτούς τους φυσικούς σχηματισμούς που παρέχουν μια ήρεμη απόδραση από τις πολυσύχναστες παραλίες και τους ιστορικούς χώρους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στην παρθένα ομορφιά και τη γαλήνη της χώρας.

Τα 31 καλύτερα νησιά της χώρας μας

Τι είναι οι φυσικές πισίνες;

Οι «πισίνες» έχουν σχηματιστεί από φυσικές γεωλογικές διεργασίες. Σε αντίθεση με τις τεχνητές πισίνες, αυτές βρίσκονται συνήθως σε απομακρυσμένες ή λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, που συχνά περιβάλλονται από βράχους, δέντρα και φυσική χλωρίδα. Μπορούν να σχηματιστούν από ποτάμια, πηγές ή παλιρροϊκές δράσεις που δημιουργούν ήρεμες, καθαρές λεκάνες νερού ιδανικές για κολύμπι και χαλάρωση. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις ωραιότερες στην Ελλάδα.

 

 

Καλυψώ στο Ρέθυμνο

Είναι μία από τις αμέτρητες ομορφιές του νησιού και βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο. Χαρακτηρίζεται και ως «πειρατικό φιορδ» και τα νερά εδώ έχουν αποκτήσει διεθνής φήμη. Ο λόγος για την υπέροχη Καλυψώ στο Ρέθυμνο.

 

 

Γκιόλα στη Θάσο

Η Θάσος έχει πολλές ομορφιές ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Γκιόλα. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και ένα μονοπάτι αρκεί προκειμένου να φτάσεις σε αυτή τη φυσική παραλία.

Τι κρύβεται πίσω από τα ονόματα των νησιών μας;

 

 

Πισίνα, Μούρτος

Ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα της Θεσπρωτίας βρίσκεται το νησάκι του Μούρτου. Και εδώ βρίσκεται μία από τις ωραιότερες φυσικές πισίνες στη χώρα μας. Τιρκουάζ νερά που περιτρυγιρίζονται από μία ακτή με λευκή άμμο. Είναι μία εξωτική τοποθεσία.

 

 

Σεϊτάν Λιμάνια, Χανιά

Γυρνάμε ξανά στη όμορφη Κρήτη που σε περίπου απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Χανιά θα βρεθείς στα Σεϊτάν Λιμάνια. Θα χρειαστεί να αφήσεις το αυτοκίνητο σου και να διασχίσεις ένα πολύ δύσβατο μονοπάτι. Πέρα από τα υπέροχα νερά, οι πλέον τολμηροί θα βρουν και το κατάλληλο σημείο για βουτιές από ψηλά βράχια.

 

 

Γάλα και Πισίνα Άνω Κουφονήσι

Οι παραλίες στα Κουφονήσια είναι σημεία αναφορές σε όλον τον κόσμο. Μέσα σε αυτή την υπέροχη ομορφιά ξεχωρίζει το Γάλα. Στην ίδια κατηγορία «παίζει» και η Πισίνα στο Άνω Κουφονήσι. Έχει δημιουργηθεί από τη διάβρωση που έχουν υποστεί οι πορόλιθοι από το θαλασσινό νερό.

 

 

Βάθρες Σαμοθράκη

Η πιο διάσημη και εύκολη στην πρόσβαση βάθρα είναι η «Γριά Βάθρα». Από το χωριό Θερμά θα πας το μονοπάτι μέσα από τις φτέρες και κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών για να φτάσεις μετά από 10 λεπτά στην πρώτη βάθρα. Στη Γριά Βάθρα, η πρώτη και η δεύτερη πισίνα έχουν εύκολη πρόσβαση, ενώ για την τρίτη θα πρέπει να βουτήξεις στα νερά της δεύτερης.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved