Μήπως το καλοκαίρι σε ελληνικό νησί είναι το μεγαλύτερο λάθος μας;

Καιρός να ξεπεράσουμε το «αν δεν έχει νησί δεν είναι καλοκαίρι». Και εξηγούμαστε.

Είμαστε ουσιαστικά στα μέσα του καλοκαιριού και ακόμα γκρινιάζουμε για την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τις τιμές των καταλυμάτων στα νησιά, αν και το γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι δεν θα μείνει ούτε χνούδι στην τσέπη. Ειδικά αν σχεδίαζες να φέρεις μαζί και ΙΧ στο πλοίο.

 

 

Τρεις ελληνικές παραλίες που πρέπει να πας μαζί της το καλοκαίρι

Με μία λέξη, πανικός. Μήπως όμως το έχουμε παρακάνει με την προτίμησή μας στα ελληνικά νησιά; Εννοείται ότι η μυρωδιά των Κυκλάδων από τη μία, η ηρεμία των νερών του Ιονίου, η ζωντάνια των Σποράδων ή της Κρήτης  από την άλλη δεν συγκρίνονται με τίποτα, ωστόσο, γιατί να πρέπει να πήξεις για να χαρείς τις διακοπές σου; Για αυτό, λοιπόν, τον λόγο έχουμε να σου κάνουμε αντιπρόταση: Να αποφύγεις το ελληνικό νησί και να εκτιμήσεις τις διακοπές σου στις παραθαλάσσιες περιοχές της υπαίθρου.

Εκεί όπου δεν θα χρειαστεί να κλειστείς μέσα σε ένα καράβι για 3-4 ώρες, θα στείλεις το ταίρι ή τα παιδιά νωρίτερα μέσα στο καράβι για να πιάσουν θέση στο σαλόνι, αλλά θα ταξιδέψεις με την ηρεμία σου μέσα στο αυτοκίνητο, με το air-condition, τη μουσικούλα και την παρέα σου σε χαρούμενο mood καθώς θα πηγαίνετε μέχρι τον τελικό σας προορισμό.

 

 

Οι διακοπές με το αυτοκίνητο εξασφαλίζουν κάτι σημαντικό

Όλοι θα θέλαμε ένα σπίτι στις διακοπές που να ανοίγεις την εξώπορτα και να μην χρειάζεσαι πάνω από πέντε δευτερόλεπτα για να βουτήξεις στη θάλασσα, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι αυτά τα σπίτια είναι πραγματικά μετρημένα και ιδιαίτερα ακριβά.

Αν όμως έχεις το αυτοκίνητο μαζί σου έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τις διακοπές σου εκεί που θέλεις χωρίς όμως να μένεις απαραίτητα εκεί που βρίσκονται τα πιο ακριβά σπίτια. Αν βρεθείς στη Μεσσηνία όλοι θέλουν να πάνε στο Λιμένι και την Μάνη, ωστόσο, αν έχεις αυτοκίνητο μένεις πιο εύκολα Οίτυλο ή Αρεόπολη και πηγαινοέρχεσαι όποτε θες. 

 

 

Το καλοκαίρι θέλουμε θάλασσα και όχι τόσο το νησί, επομένως γιατί να πρέπει να πήξεις στην τρέλα του νησιού και κυρίως την ακρίβειά του, από τη στιγμή που υπάρχουν παραθαλάσσια μέρη όπως της Πελοποννήσου που σου προσφέρουν παρόμοια αίσθηση; 

Και πάνω από όλα; Δεν χρειάζεται να μπεις στην λογική των εισιτηρίων. Γέμισε ρεζερβουάρ και έφυγες. Στην τελική άμα δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς νησί, παίζει πάντα το να πας στον Πόρο αλλά άμα δεν βρίσκεις διαμέρισμα μένεις απέναντι στον Γαλατά, το ίδιο και στις Σπέτσες αλλά να μένεις προς Πόρτο Χέλι πλευρά. Και στις δύο περιπτώσεις περνάς απέναντι με καραβάκι σε ελάχιστο χρόνο.

Για αυτό η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα, ακόμα και για να πας μονοήμερη. Παρακάτω σου δίνουμε ιδέες. 

Ξέρουμε πού θα πας στην επόμενη μονοήμερη που θα κανονίσεις

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved