Η Πελοπόννησος προτείνεται ως ιδανικός προορισμός για ποδηλασία

Δεν τα λέμε εμείς, οι ειδικοί στο Νational Geographic.

Είχες σκεφτεί ότι η Πελοπόννησος είναι ιδανική για ποδήλατο; Για να το πάρουμε από την αρχή. Με αμέτρητα οφέλη για την υγεία και τη συναρπαστική αίσθηση ελευθερίας, η ποδηλασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγεις έξω και να εξερευνήσεις, είτε πρόκειται για μια βόλτα με αργούς ρυθμούς μέσα σε μια πόλη είτε για μια δύσκολη ανάβαση σε λοφώδες έδαφος. Και όπως λέει το National Geographic Travel η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους έξι αγαπημένους προορισμούς για ποδήλατο στην Ευρώπη, σύμφγωνα με τους ειδικούς.

Το νησί των Δωδεκανήσων που θεωρείται «μυστικό» στον τουρισμό

Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός για την αρχαία ιστορία της και όπως αναφέρεται: «Για την ιστορία, την αρχαιολογία και τη μυθολογία, η Πελοπόννησος είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυεπίπεδο μέρος της Ελλάδας. Μια πενθήμερη ποδηλατική εκδρομή γύρω από την περιοχή που αποτελεί το νότιο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, είναι γεμάτη με όλο το αρχιτεκτονικά σημεία αναφοράς. Μια διαδρομή από και προς την Αθήνα, εξερευνώντας το νησί του Πόρου είναι ιδανική. Επιστρέφοντας στην ηπειρωτική χώρα, η διαδρομή πηγαίνει στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο της Επιδαύρου, τη νεοκλασική πόλη του Ναυπλίου, αλλά και στην κληρονομιά του μυκηναϊκού πολιτισμού», καταλήγει το άρθρο.

Είναι όντως η Πελοπόννησος ένας από τους ιδανικούς προορισμούς της Ευρώπης για ποδηλασία; Πάντως στους άλλους προορισμούς προτείνεται και η Πορτογαλία αναφέροντας ότι έχει «θέα».

 

Σε αυτό το νησί δεν τρώνε ψάρι, αλλά κατσίκι

Όπως αναφέρεται: «Η ποδηλασία κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Πορτογαλίας μπορεί να είναι μια από τις πιο αναζωογονητικές περιπέτειες που μπορούν να έχουν οι ταξιδιώτες με ποδήλατο. Επίσης, προτείνεται η Ισπανία για αξέχαστες αναμνήσεις. Καθώς όπως αναφέρεται: «Διασχίζοντας τη βόρεια Ισπανία, το Camino de Santiago είναι μια απαιτητική ποδηλατική διαδρομή».

Σύμφωνα με τους 6 experts που μοιράζονται τους αγαπημένους τους προορισμούς στην Ευρώπη είναι: H Iταλία, γύρω από τη Βαλτική, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved