Νησί των Σποράδων  βρίσκεται ανάμεσα στα 12 καλύτερα της Ευρώπης

Και όμως δεν βρισκόμαστε στις Κυκλάδες. 

Μπορεί η χώρα μας να φημίζεται για τα νησιά της, αλλά δεν είναι η μόνη που έχει νησιά. Σε μία πρώτη σκέψη μας έρχεται η γειτονική Ιταλία -ωστόσο η Ευρώπη έχει νησιά που μπορεί να διαφέρουν από τα ελληνικά, έχουν όμως τη δική τους ξεχωριστή γοητεία. Εξάλλου, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Ευρώπης είναι και η εκπληκτική ποικιλομορφία των τοπίων της και αυτό επεκτείνεται στα υπέροχα νησιά της, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της το Lonely Planet.

Σε αυτό το νησί δεν τρώνε ψάρι, αλλά κατσίκι

Είτε θέλεις να επισκεφθείς ασβεστωμένα κτίρια που βρίσκονται σε βραχώδεις γκρεμούς είτε να δεις το Βόρειο Σέλας να φωτίζει τον ουρανό, η Ευρώπη είναι το τέλειο σημείο. Συγκεντρώσαμε μερικά μοναδικά και όμορφα νησιά σύμφωνα με το Lonely Planet.

Ανάμεσα στα καλύτερα νησιά βρίσκεται και ένα ελληνικό, μάλιστα είναι νησί των Σποράδων και ο λόγος είναι για τη Σκιάθος.

 

Σκιάθος

«Με τα μάτια κλειστά, φαντάσου την ελληνική παραλία των ονείρων σου. Ένας αστραφτερός όρμος με βότσαλο, λευκή άμμος και μια βραχώδης προεξοχή που αγκαλιάζει τη θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα. Η Σκιάθος είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Πρόκειται για τη γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα του 19ου αιώνα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και μια σημαντική τοποθεσία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αυτό το πλούσιο σε ιστορία νησί με άρωμα πεύκου βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα μισά του δρόμου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στις αστραφτερές Σποράδες». Και συνεχίζει η αναφορά στο άρθρο.

Το νησί του Ιονίου που λατρεύεται παγκοσμίως για το καγιάκ

«Η μικρή και χαλαρή πρωτεύουσα, η πόλη της Σκιάθου, είναι ένα συνονθύλευμα από δρόμους με λευκούς τοίχους και παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική, ενώ αρχαία μοναστήρια βρίσκονται κρυμμένα στα βουνά. Επίσης, θα βρεις οικογενειακές ταβέρνες να σερβίρουν σαλάτες γεμάτες φέτα, τραγανές πατάτες και εξαιρετικά φρέσκα θαλασσινά».

 

Τα νησιά της λίστας είναι:

Κόρτσουλα, Κροατία
Σκιάθος, Ελλάδα
Σαρδηνία, Ιταλία
Κορσική, Γαλλία
Μινόρκα, Ισπανία
Σάαρεμααα, Εσθονία
Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία
Γκότλαντ, Σουηδία
Τέσσελ, Ολλανδία
Νησιά Σκίλι, Αγγλία
Νήσος Σκάι, Σκοτία
Ίνισμορ, Ιρλανδία

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved