Το νησί των Δωδεκανήσων που θεωρείται «μυστικό» στον τουρισμό

Για εμάς πάλι είναι ήδη προορισμός. 

Για εμάς δεν είναι κάτι άγνωστο πάντως, είναι μία από τις αγαπημένες «εναλλακτικές» επιλογές για επιλογή νησιού. Και επειδή αλλάζει η εποχή, αλλάζουν οι προορισμοί και αλλάζει και η κουλτούρα ή και το αντίστροφο. Ο λόγος για το νησί της πεταλούδας ή αγαπημένη Αστυπάλαια είναι αυτό που λέμε κρυφό διαμάντι. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την επισκεφτείς, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Το νησί του Ιονίου που λατρεύεται παγκοσμίως για το καγιάκ

«Θυμίζει πεταλούδα και έχει παραδοσιακά κατάλευκα χωριά, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και φανταστικές παραλίες» αναφέρει το Travel Weekly. Σύμφωνα με άρθρο του Travel Weekly προτείνει τα πέντε καλύτερα μη συμβατικά νησιά της Ελλάδας και από αυτή τη μυστική πεντάδα την πρωτιά έχει η Αστυπάλαια, όπου το δημοφιλές βρετανικό μέσο «αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Δωδεκανήσων,έχει λα όσα έχει ονειρευτεί κανείς, μείον τα πλήθη».

Ακολουθούν η Μήλος, η Σύμη, οι Παξοί και η Ιθάκη.

 

 

Ακόμη μιλάμε για μία εποχή, που ψαχνόμαστε για ανεξερεύνητους προορισμούς και αυτό συνιστά διεθνής τάση. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για να βρεθούν οι ανεξερεύνητοι προορισμοί, που δεν είναι φίσκα από κόσμο. Η Αστυπάλαια, εξάλλου, είναι μία φυσική γέφυρα που ενώνει τις Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα, το όμορφο νησί της Αστυπάλαιας με την πλούσια ιστορία.

To ελληνικό νησί που φημίζεται για τα τρομερά ζυμαρικά του

Μιλάμε για το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, χωρίζεται φυσικά από μια λωρίδα γης πλάτους λιγότερο από 100 μ. στο Μέσα (δυτικό τμήμα) και το Έξω Νησί (ανατολικό τμήμα). Η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι η Χώρα, που είναι από τους ομορφότερους οικισμούς του Αιγαίου, είναι χτισμένη σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, σχηματίζοντας δύο όρμους.

Επίσης πέρα από την αστυπαλίτικη κουζίνα, μερικά από τα μοναδικά προϊόντα του νησιού που μπορείς να αναζητήσεις είναι το θυμαρίσιο αρωματικό μέλι, η τζαφορά-το άγριο σαφράν, η χλωρή μυζήθρα (φρέσκο ανθότυρο που τρώγεται σκέτο ή σαν γέμιση σε γλυκιές και αλμυρές συνταγές) και το αλάτι από τα βράχια της Αστυπάλαιας που δίνει στα πιάτα ξεχωριστή νοστιμιά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved