Πώς το iPhone 15 Pro Max βοήθησε στα γυρίσματα του 28 Years Later

Και τι περιμένουμε να δούμε από αυτό.

Το sequel ζόμπι του Danny Boyle «28 Years Later», γυρίστηκε χρησιμοποιώντας πολλά smartphone iPhone 15 Pro Max, σύμφωνα με μια αναφορά του Wired. Αυτό την καθιστά τη μεγαλύτερη ταινία που έγινε ποτέ με iPhone, καθώς ο προϋπολογισμός ήταν περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια.

Oλόκληρη η ταινία δεν γυρίστηκε χρησιμοποιώντας το προηγμένο smartphone της Apple της περασμένης χρονιάς. O Boyle και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν πολλές διαφορετικές κάμερες, με το iPhone 15 Pro Max να είναι μόνο ένα εργαλείο από τα πολλά που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν είναι ότι ο σκηνοθέτης απλώς έβαλε το smartphone σε ένα τρίποδο και έκανε τη δουλειά του. Κάθε iPhone φαίνεται να έχει προσαρμοστεί για να ενσωματώνεται με φακούς DSLR πλήρους κάδρου. Μιλώντας για αυτό, οι συγκεκριμένοι φακοί επαγγελματικής ποιότητας κοστίζουν μια μικρή περιουσία.

 

 

 

Ακόμα κι αν τα τηλέφωνα δεν χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τη δημιουργία αυτής της ταινίας, εξακολουθεί να είναι κάτι σαν μια στιγμή πλήρους κύκλου για τον Boyle και την ομάδα του. Το αρχικό «28 Days Later» γυρίστηκε κυρίως σε βιντεοκάμερα που κόστιζε 4.000 δολάρια εκείνη την εποχή. Αυτή η βιντεοκάμερα κατέγραψε πλάνα σε κασέτες MiniDV.

Το 28 Years Later είναι η τρίτη συμμετοχή στο franchise και πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2025. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes και Cillian Murphy. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις τρεις νέες ταινίες που διαδραματίζονται στο σύμπαν του περίφημου zombie saga που αγαπήσαμε. Οι λεπτομέρειες της πλοκής δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά και οι τρεις επερχόμενες ταινίες γράφονται από τον Alex Garland. Μετά το πρώτο ευθύνεται για κορυφαία σενάρια όπως τα Ex Machina, Annihilation και, πιο πρόσφατα, Civil War.

 

 

Όσο για τη διασταύρωση smartphones και Χόλιγουντ, αρκετές ταινίες έχουν γυριστεί με iPhone. Αυτά περιλαμβάνουν το Tangerine του Sean Baker και το Unsane του Steven Soderbergh.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved