Τα νέα τέσσερα iPhones που φέρνει κοντά μας η Apple

Οι αποκαλύψεις έγιναν και ιδού τι γνωρίζουμε.

Εάν δεν κατάφερες να παρακολουθήσεις ζωντανά το event, ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα νέα κινητά που ετοιμάζει για το κοινό της η Apple.  

iPhone 16 & iPhone 16 Plus

Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 16 και iPhone 16 Plus, τα οποία διαθέτουν σχεδιασμό ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη και νέα χρώματα, όπως το ultramarine, το teal και το ροζ. Το iPhone 16 έχει οθόνη 6,1 ιντσών, ενώ το iPhone 16 Plus έχει οθόνη 6,7 ιντσών. Και τα δύο μπορούν να επιτύχουν έως και 2.000 nits φωτεινότητας και μπορούν μέχρι 1 nit στο σκοτάδι. Το κουμπί Action έχει βρει τον δρόμο του και σε αυτήν τη σειρά iPhone και είναι εξίσου προσαρμόσιμο με αυτό που είδαμε στα iPhone Pro-μοντέλων του περασμένου έτους.

 

 

Υπάρχει επίσης ένα νέο είδος "κουμπί" ελέγχου κάμερας εύκολης πρόσβασης, το οποίο επιτρέπει να ελέγχεις γρήγορα την κάμερα με μια ολίσθηση του δακτύλου σου. Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να αξιοποιήσει το Visual Intelligence, μια λειτουργία που υποστηρίζεται από AI που έρχεται στο iOS 18 και μπορεί να σου πει περισσότερα για οτιδήποτε στρέφεις την κάμερά σου. Φαίνεται παρόμοιο με το Google Lens και μπορεί να κάνει πράγματα όπως την προσθήκη ημερομηνιών ζωντανών εκδηλώσεων στο ημερολόγιό σας αφού στρέψετε την κάμερά σας σε ένα φυλλάδιο που βλέπετε στο δρόμο. Η συστοιχία φωτογραφικών μηχανών στα τυπικά μοντέλα iPhone 16 περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα Fusion 48 megapixel, έναν τηλεφακό 12 MP και μια νέα υπερευρυγώνια κάμερα με αυτόματη εστίαση. Αυτή η συστοιχία θα μπορεί επίσης να τραβήξει χωρικές φωτογραφίες που μπορούν να προβληθούν στο Vision Pro της Apple.

Και τα δύο τυπικά μοντέλα iPhone 16 λειτουργούν με το νέο τσιπ A18, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή16 πυρήνων βελτιστοποιημένο για μοντέλα παραγωγής. Τα εσωτερικά διαθέτουν CPU 6 πυρήνων και GPU 5 πυρήνων, και τα δύο θα είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία όλων των νέων λειτουργιών Apple Intelligence που έρχονται στο iOS 18. Σύμφωνα με την Apple, τόσο το iPhone 16 όσο και το 16 Plus έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες από τους προκατόχους τους και όταν συνδυάζονται με τις βελτιώσεις που προστέθηκαν από το chipset A18 και τις βελτιώσεις iOS 18, θα πρέπει να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας συνολικά.

iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max

Η σειρά Pro iPhones περιλαμβάνει φέτος τα iPhone 16 Pro και Pro Max, τα οποία διαθέτουν οθόνες ProMotion 6,3 ιντσών και 6,9 ιντσών αντίστοιχα. Και τα δύο είναι κατασκευασμένα με τιτάνιο βαθμού 5, το οποίο η Apple ισχυρίζεται ότι είναι ακόμα πιο ελαφρύ από τον ανοξείδωτο χάλυβα. Τα συγκεκριμένα θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα νέα χρώματα: μαύρο, λευκό, natural και desert, όπου το τελευταίο θα μοιάζει με σκονισμένο χρυσό. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max είναι κατασκευασμένα από την αρχή για την Apple Intelligence, έχοντας τη δυνατότητα να επωφεληθούν πλήρως από όλες τις νέες δυνατότητες που έρχονται στο iOS 18. Λειτουργούν με το νέο chipset A18 Pro, το οποίο εκμεταλλεύεται τα τρανζίστορ 3 nm και είναι ακόμα πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό από το τυπικό τσιπ A18 που βρίσκεται στην κανονική σειρά iPhone 16.

 

 

Η συστοιχία πίσω κάμερας και στα δύο μοντέλα περιλαμβάνει κάμερα Fusion 48MP, υπερευρυγώνιο shooter 48MP και τηλεφακό 12MP. Οι βελτιώσεις της κύριας κάμερας επιτρέπουν την εγγραφή βίντεο 4K, 120 fps και αργή κίνηση. Και τα δύο κινητά διαθέτουν επίσης το νέο κουμπί ελέγχου κάμερας που παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στην κάμερα και σε όλα τα εργαλεία της, τόσο για λήψη όσο και για επεξεργασία. Υπάρχουν επίσης τέσσερα μικρόφωνα ποιότητας στούντιο ενσωματωμένα και στα δύο smartphone για βελτιωμένη λήψη ήχου και επιτρέπουν επίσης τη χωρική εγγραφή ήχου.

Τόσο η σειρά iPhone 16 Pro όσο και τα τυπικά ακουστικά iPhone 16 υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi2 και η Apple θα κυκλοφορήσει με νέες θήκες φόρτισης MagSafe που αντιπροσωπεύουν το νέο κουμπί ελέγχου της κάμερας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved