Τα ακουστικά Sonos Ace μάς θύμισαν πως άνεση, design και ήχος υψηλής ποιότητας πάνε παρέα

Έλα, πες την αλήθεια. Η μοναδική στιγμή της ημέρας που δεν φοράς ακουστικά στα αυτιά είναι όταν κάνεις μπάνιο -και αυτό παίζεται. Στο γραφείο, στο σπίτι, στον δρόμο για δουλειά, επικοινωνία ή χαλάρωση, όποια και αν είναι η περίσταση, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να φανταστούμε πλέον την καθημερινότητά μας χωρίς αυτό το όχι-απλά-gadget.

Και κάπου εδώ, προκύπτει το εξής ερώτημα: «Τι είναι αυτό που ζητάμε από τα ακουστικά μας;». Λίγα πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, θα σου πούμε. Δηλαδή να είναι άνετα (ποιος θέλει ακουστικά που τον πιέζουν;), να έχουν ωραίο και πρακτικό design (ναι, δίνουμε και εμείς σημασία σε αυτό) και να μας προσφέρουν ήχο υψηλής ποιότητας. Και τα βρήκαμε όλα αυτά σε αυτό το ζευγάρι ακουστικών Sonos Ace .

Σχεδιασμός που προσαρμόζεται στις ανάγκες μας

Τα ακουστικά αυτά ακούν στο όνομα Sonos Ace και -κοίτα να δεις- είναι τα πρώτα που κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες από τη Sonos, μετά από 20 χρόνια που βρίσκεται στην κορυφή του ήχου του κλάδου. Και δύο πράγματα δεν καταλαβαίνουμε. Πρώτον, τον λόγο που δεν είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα και, δεύτερον, ότι τα φοράμε. Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά.

Και πώς να καταλάβουμε ότι τα φοράμε, όταν τα premium υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί είναι τόσο ελαφριά και αγκαλιάζουν το κεφάλι μας. Αν σου πούμε ότι εσωτερικά έχουν memory foam, το οποίο είναι τυλιγμένο με vegan δέρμα και προσαρμοζόμενο headband μέσα στα ear cups, καταλαβαίνεις ότι έχουμε το τέλειο ακουστικό περίβλημα.

Και επειδή, είμαστε και πρακτικοί τύποι και μας τραβάει το μάτι το διακριτικά ωραίο design, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι τα Sonos Ace έχουν διαφορετικά χρώματα εσωτερικά, για να βλέπουμε πώς να τα φορέσουμε σωστά, ενώ τα κομψά -να το αναγνωρίσουμε αυτό- κουμπιά αφής τους μάς βοηθούν να τα χειριζόμαστε εύκολα ενώ τα φοράμε. Αφού ακούσουμε ό,τι είναι αυτό που ακούμε λοιπόν, τα αποθηκεύουμε στη flat και ελαφριά θήκη τους και τα μεταφέρουμε άνετα όπου και αν είμαστε.

 

sonos2

 

Εδώ είναι μια ευκαιρία να πούμε ότι τα μαξιλάρια των αυτιών, τα οποία αντικαθίστανται, είναι από ανακυκλωμένα υλικά που επιτρέπουν τη χρήση 17% λιγότερου πλαστικού και η κατά 75% ανακυκλωμένη θήκη μεταφοράς από τσόχα, κατασκευασμένη από πλαστικά μπουκάλια. Άσε που έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να έχουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, αφού η μουσική διακόπτεται αυτόματα όταν βγάζουμε τα ακουστικά μειώνοντας την ανάγκη φόρτισης. Το λες και καλό για το περιβάλλον μας, όχι;

Εξατομικευμένος ήχος υψηλής ποιότητας

Όμως, μιλώντας για ακουστικά, το ζητούμενο είναι το πώς ακούμε. Και τα Sonos Ace μόνο δεν μας αφήνουν περιθώριο για «παράπονα», αλλά είναι και ανώτερα των προσδοκιών μας.

Οι drivers αποδίδουν κάθε συχνότητα πολύ καθαρά, με μεγάλη ακρίβεια και έτσι ακούμε καλύτερα από ποτέ το τραγούδι ή το podcast που μας έχει «κολλήσει». Και δεν μένουμε μόνο εδώ. Τα νέα ακουστικά της Sonos έχουν (πραγματική) λειτουργία Active Noise Cancellation για να απομονωνόμαστε, όταν θέλουμε, από το περιβάλλον γύρω μας ενώ, για την αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να διαλέξουμε τη λειτουργία Aware.

Τέλος, με αυτά τα ακουστικά μάθαμε τι σημαίνει να βιώνουμε μια εμπειρία home cinema με ήχο surround, με απόλυτη ησυχία στο σπίτι. Για να το πετύχουμε αυτό, μεταφέρουμε στα ακουστικά άμεσα τον ήχο της τηλεόρασης από μια συμβατή Sonos soundbar, με το πάτημα ενός κουμπιού. Τόσο απλά. Μετά, αναλαμβάνει δράση το spatial audio με Dolby Atmos για να φτάνει στα αυτιά μας ένας απόλυτα ακριβής ήχος από όλες τις κατευθύνσεις, ενώ χάρη στο head tracking δεν χάνουμε λεπτό από τη δράση, ακόμα και όταν κάνουμε κάποια κίνηση όπως -τυχαία τώρα- να ανοίξουμε τη σακούλα με τα πατατάκια που έχουμε παρέα ενώ βλέπουμε κάποια ταινία.

Inside info: Μάθαμε πως η καινούρια τεχνολογία True Cinema της Sonos η οποία χαρτογραφεί με λεπτομέρεια τον χώρο μας για ένα πλήρες σύστημα surround ήχου (ρεαλιστική εμπειρία ακρόασης, τσεκ) θα ενεργοποιηθεί μέχρι να φύγει η χρονιά.

sonos1

Να μην στα πολυλογούμε, από τότε που κυκλοφόρησαν τα Sonos Ace οριακά δεν κοιμόμαστε με αυτά στα αυτιά μας. Με ενεργειακά αποδοτική διάρκεια μπαταρίας που φτάνει τις 30 ώρες και απίστευτα γρήγορη φόρτιση, χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται, εξασφαλίζουμε μπαταρία για 3 ώρες με μια γρήγορη φόρτιση 3 λεπτών (ultra-fast), και να θέλουμε, δεν τα αποχωριζόμαστε για πολύ. Φανταζόμαστε ότι κατάλαβες τον λόγο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved