Pexels Το TikTok βάζει “χρονοκόφτη” στους ανήλικους χρήστες του

Κάτι που μάλλον χρειαζόταν να γίνει, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, είναι όμως αυτό αρκετό;

Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες χρηστών αλλά και γονέων, το TikTok αναγκάζεται να βάλει χρονικό όριο σε όλους τους λογαριασμούς που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 18 ετών. Με τα πολλά περιστατικά βίας, ρατσισμού και bulling που γίνονται στο TikTok, ένας τέτοιος περιορισμός ίσως τελικά να είναι αναγκαίος για να προχωρήσει σωστά η πλατφόρμα.

Η νέα «μόδα» στην πλαστική για τα μάγουλα στοιχειώνει το TikTok

Το χρονικό όριο που θέτει η εταιρία είναι 60 λεπτά ημερησίως για τους ανήλικους χρήστες και με περαιτέρω επιλογές οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ισχυρό parental control. Έτσι τώρα θα μπορεί ο κάθε γονιός να ελέγχει την δραστηριότητα του παιδιού του στο TikTok. Μπορεί οι Αμερικάνοι να έχουν φρικάρει εντελώς με το TikTok, από την άλλη όμως καταλαβαίνουμε όλους εκείνους του γονείς που τα παιδιά τους βλέπουν ανεξέλεγκτα βίντεο που δεν θα έπρεπε να βλέπουν, όπως βίντεο με βία, σεξισμό, ρατσισμό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

 

 
 

Πέρα από τις μόδες που ξεπετάγονται στο TikTok σαν μανιτάρια κάθε μέρα, εμείς επικεντρωνόμαστε στο ότι είναι πολύ λάθος που μέχρι τώρα η εταιρία δεν είχε φροντίσει να υπάρχει ένας σοβαρός περιορισμός στα ανήλικα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Αυτή η νέα απαγόρευση ή μάλλον αυτός ο νέος περιορισμός χρόνου ίσως να δώσει μία ανάσα στους γονείς των παιδιών που ανησυχούν για το ύποπτο περιεχόμενο του TikTok.

H εμμονή με τη θετική ενέργεια μας επανασυστήνεται μέσω του TikTok και υπόσχεται θαύματα

Μπορεί όμως τελικά αυτός ο περιορισμός να είναι αρκετός; Δεν πρέπει και τα ίδια τα παιδιά να έχουν την κατάλληλη παιδεία και χαρακτήρα να νοήσουν από μόνα τους τι πρέπει και τι δεν πρέπει να βλέπουν; Μία απαγόρευση ή ένας χρονικός περιορισμός δυστυχώς δεν φτάνει, η ουσία βρίσκεται στην διαπαιδαγώγηση των ανηλίκων χρηστών και όχι στον περιορισμό μόνο. Άλλωστε έχουμε πει και για την έρευνα που έγινε κι έδειξε πως το TikTok πάει να μας τρελάνει εντελώς.

 

 
 

Πώς το TikTok άλλαξε τον τρόπο που φροντίζουν οι άντρες τον εαυτό τους

Το TikTok βρίσκεται επισήμως πλέον σε αντιπαράθεσή με τους επιστήμονες πίσω από τις έρευνες που έγιναν πρόσφατα για τον αλγόριθμο του. Η μελέτη έγινε από μία Αμερικάνικη οργάνωση που παλεύει ενάντια στο διαδικτυακό μίσος. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι δυστυχώς πολύ αποθαρρυντικά για το TikTok αλλά και για εκείνους που το χρησιμοποιούν. Δεν μπορέσαμε να μην παρατηρήσουμε μία έντονη μισανθρωπία κι έναν υπόγειο ρατσισμό που βασιλεύει σε όλο το μέσο. Πρώτη στο μικροσκόπιο μπαίνει η ψυχική υγεία των έφηβων χρηστών του TikTok. Η έρευνα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις που έχει το μέσο στην ψυχική υγεία όσων το χρησιμοποιούν πολύ συχνά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved